Zabava

VICE na TV B92: Šifra F64 i oživljavanje mrtvih

Pred nama je još jedan VICE vikend na TV B92, a evo šta ćemo gledati ove nedelje:

U subotu 13. februara o 22.50, ne propuste film iz produkcije VICE Srbija – Šifra F64

Šta je transseksualnost? Kako izgleda priprema i sama operacija korekcije pola, ko su srpski hirurzi koji operišu i ko su stranci koji u Beograd dolaze iz svih krajeva sveta? Naša autorka Petra Živić provela je duže vreme sa trans ljudima u Beogradu, i to sa onima koji su odlučili da idu do kraja, do operacione sale – poslednje etape procesa prilagođavanja pola.

Među njima je i Helena, nekada pukovnik, a sada pukovnica u penziji, prva transrodna osoba pripadnica Vojske Srbije koja je borbu protiv diskriminacije započela krivičnom prijavom protiv Vojske i ministra odbrane Bratislava Gašića. Kaovojnom osiguraniku, Heleni je rečeno da „Vojska nema interesa da ona menja pol.“

Nakon nekoliko meseci čekanja i neizvesnosti Helena nam otkriva da je ipak dobila uput za dalje lečenje u Kliničkom centru Srbije i odgovara na optužbe ministra odbrane o prijavama za prostituciju.

U nedelju 14. februara, od 22.50 sati, emitujemo dokumentarni film Oživljavanje mrtvih

Neki kažu da smesa doktora Alehandra Hernandeza Kardensa vraća mrtve u život.

Ovo je MOTHERBOARD dokumentarac o životu, smrti i skromnom meksičkom zubaru, vlasniku hemijske formule koja leševe dehidrira radi lakše identifikacije. Iako u filmu ima uznemirujućih scena, trud i ljubav prema poslu ovog lekara iz siromašnog Meksika pruža toliko zanimljivog sadržaja da vam preporučujemo da ga pogledate.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh