Zabava

VICE na TVB92: Borba protiv ebole, opsada Adena i novi život kalašnjikova

Spremili smo još jedan VICE vikend na televiziji B92. Evo šta ćete gledati ove nedelje:

U subotu 27. februara u 22.50 sati emitujemo dokumentarac Borba protiv Ebole

Epidemija ebole u Zapadnoj Africi izbila je u Gvineji u decembru 2013. Odatle se velikom brzinom raširila na Liberiju i Sijera Leone. Stotine ljudi obolelo je i u Senegalu i Nigeriji, dok je nova epidemija izbila i u Demokratskoj republici Kongo.

Danas je Liberija u centru epidemije, sa više od 3.000 zaraženih. Polovina njih je osuđena na smrt. U trenutku kada je ameriki predsednik Barak Obama proglasio da će poslati osoblje američke Vojske u Zapadnu Afriku, VICE News ekipa je otputovala u Monroviju i provela vreme sa onima koji su u prvim redovima borbe protiv epidemije.

U nedelju 28. februara u 23 časa pogledajte naš film Opsada Adena

VICE News autor Medajan Derijah proveo je dve nedelje u luci Aden u Jemenu. U opsadi naoružanih pobunjenika iz plemena Huti sa kopna, vazduha i mora, Aden je glavno sedište jemenskog Pokreta otpora.

Usred rastuće humanitarine krize, u haosu neprekidnog bombardovanja i pod pretnjom snajperske vatre, Derijah je razgovarao sa izbeglicama, političarima i posetio kamp za obuku mladih Jemenaca koji se pripremaju za borbu protiv snaga Hutija.

Derijah je obišao i prve linije fronta u vreme napada na položaje Pokreta otpora. Sukob ostavlja traga i na nevinima, deci i ranjenicima u bolnici kojom upravljaju „Lekari bez granica“, pokazujući nam pravu sliku rata.

U nastavku emisije ne propustite film Novi život kalašnjikova

Nakon što je prodaja najpopularnijeg oružja na svetu, izuma ruskog oružara Mihaila Kalašnjikova, opala posle uvođenja američkih sankcija prošlog leta, kompanija sada pokušava da predstavi model AK-47 kao „oružje mira“.

VICE News ekipa otputovala je u sedište kompanije Kalašnjikov u Moskvi da razgovara sa novim predsednikom Upravnog odbora Aleksejem Krivoručkim o uticaju sankcija na poslovanje firme. Razgovarali smo sa agencijom koja zastupa kompaniju da saznamo kako izgleda nova kampanja za čuveno oružje koje je obeležilo 20. vek.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh