Regioni

(VIDEO) PREBIJEN PODGORIČKI ADVOKAT: Batinaš mi je rekao nećeš više živeti, čudom sam preživeo!

Aković je posle noći provedene na odeljenju neourohirurgije otpušten na kućno lečenje.

„Preživio sam težak napad. Šest – sedam udaraca metalnom šipkom po glavi i levoj ruci koja mi je spasila život. Imam sedam kopči na glavi. Preživio sam pravim čudom. Povređeno mi je i desno koleno. Napale su me osobe koje su imale kapuljače na glavama“, izjavio je Aković.

Zbog nemogućnosti da govori, Aković je u pisanoj formi objasnio kako je sinoć oko 21 sat napadnut. On kaže i da su ga napale dve osobe sa kapuljačama dok je šetao sam. Ne sumnja ni u koga.“Bila su dva lica. Bio je to smišljen napad, a ne razbojništvo jer mi ništa nisu uzeli. Ovaj što me udarao opsovao mi je majku i rekao nećeš više živeti“.

Iz advokatske komore su osudili napad na Akovića izražavajući nezadovoljstvo radom državnih organa jer, kako tvrdi predsednik komore Zdravko Begović, nije rasvetljen nijedan napad na advokate. Uveren je da motiv napada na Akovića ima veze upravo sa njegovom profesijom

„Ovakvim odnosom prema našoj profesiji kod svih crnogorskih advokata se negde pojavio strah neizvesnost i neprijatnost zbog toga što radimo svoj posao. Dovedeni smo na nivo glinenih golubova i bukvalno smo negde potpuno bespomoćni“, rekao je Begović.

Aković je do 2009. godine bio sudija podgoričkog Višeg suda. Sudio je u više značajnih sudskih procesa, između ostalog i u postupku za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i ubistvo urednika “Dana” Duška Jovanovića, u kojima je izrekao osuđujuće presude.

Iste godine kada je doneo te dve presude, 2009, podneo je ostavku na funkciju sudije i saopštio da se povlači „jer ne prihvata bilo čije ultimatume, pritiske, pretnje i zastrašivanja“.

Akovićevo ime pominjano je i u nedavno podignutoj optužnici protiv njegovog kolege Vladana Bojića, koji je na račun Lazara Akovića izneo teške uvrede nazivajući ga “najvećom bitangom koja je koračala zemljom”.

(vijesti.me)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh