Regioni

(VIDEO) VODITELJ KOJI JE ŠOKIRAO ODJAVOM: Evo zašto sam savetovao češkanje po testisima

„Da, ova odjava Direkta od ponedeljka uzburkala je internet do gotovo neslućenih granica u svakom slučaju i van granica naše zemlje i pokazala jedan zanimljiv sociološki fenomen. Kroz hiljade komentara koji su ispisani od naših do srpskih i slovenskih medija, jedni su spekulisali da je reč o nekakvoj političkoj provokaciji, drugi da je reč o nekakvoj zafrkanciji, ali ne zna se zafrkanciji na šta, a treći su dosta razumno konstatovali da voditelj nije normalan. Što nam govori da se u kolektivnoj svijesti testisi uglavnom vezuju za politiku i to u negativnom kontekstu i da ih malo ko shvata ozbiljno, a mi želimo da upozorimo na doista ozbiljnu stvar. Rak testisa“, kaže Zoran Šprajc, urednik i voditelj RTL Direkta.

Zoran Šprajc: Imao je razlog za onakvu odjavu (Foto: Printscreen YouTube)Zoran Šprajc: Imao je razlog za onakvu odjavu (Foto: Printscreen YouTube)

Kampanja „Ovaj put počeši s razlogom“ u sredu je pokrenuo Referentni centar za prevenciju tumora testisa Ministarstva zdravlja Hrvatske, a Šprajc ju je u ponedeljak najavio rečima: „Eto, posle ove zabave još vam samo želim ugodan nastavak večeri, tu i tamo se počešite po testisima,naravno ko ih ima“. Cilj kampanje je informisanje javnosti o raku testisa i podizanje svijesti o muškom zdravlju i važnosti redovnog samopregleda testisa kako bi se rak otkrio na vreme, prenosi RTL.

Valjda se i ovaj samopregleda s razlogom (Foto: Printscreem YouTube)Valjda se i ovaj samopregleda s razlogom (Foto: Printscreem YouTube)

U akciju su se uključile i brojne poznate osobe – fudbaler Dario Srna, pevači Neno Belan i Marko Tolja, rukometaš Zlatko Horvat i drugi, koji se u promotivnom spotu „samopregledaju“ u svakodnevnim situacijama.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh