Gradovi

Viktorija grupa: Ne izvozimo ulje u UAE ili Irak

BEOGRAD – Kompanija Victoriaoil AD Šid ne izvozi i nikada nije izvozila ulje u Ujedinjene Arapske Emirate ili Irak, saopštila je danas Viktorija grupa povodom objavljenih slika suncokretovog ulja, na čijoj etiketi je navedeno da je uvezeno iz UAE, a proizvedeno u Srbiji.

Victoriaoil je u avgustu 2015. u okviru programa „Private label“ – proizvodnja za druge trgovačke marke- proizvela i prodala ulje pod markom „Zito“ kompaniji Agro Genesis doo.

Victoriaoil, kako je navedeno, nema saznanja o daljem postupanju sa tim uljem i poziva nadležne organe da utvrde o kom ulju je reč i na koji način se njime dalje trgovalo.

Imajući u vidu da se radi o domaćoj trgovini obračunat je i plaćen PDV, navodi se u saopštenju.

Uljara Victoriaoil tehnološki je najsavremenija fabrika za preradu uljarica na Balkanu.

Obimne investicije u rafineriju i pogon za punjenje i ambalažiranje ulja, realizovane po ulasku u sastav Victoria Group, rezultirale su proizvodnjom suncokretovog ulja najvišeg kvaliteta prema relevantnim nacionalnim i međunarodnim standardima: ISO 9001, ISO 14001, HAČP, OHSAS, IFS Food, GMP+, ISČ, Halal, Kosher.

Prepoznatljiv potrošački brend ove kompanije je Iskon, jestivo suncokretovo ulje koje se izvozi u Slovačku, Češku, Grčku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Sloveniju, navodi se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh