Gradovi

Više od hiljadu mašina i vozila za pomoć poplavljenima

BEOGRAD – Po nalogu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturer Zorane Mihajlović, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je ljudima ugroženim u polavama stavilo na raspolaganje više od hiljadu mašina i vozila i više od 2.000 ljudi spremnih da pruže pomoć.

Za potrebe zaštite i spasavanja od poplava mogu se angažovati 719 vozila, 327 mašina, 1.118 pojedinačnih komada različite opreme, 2.122 zaposlenih u putarskim preduzećima, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ova oprema i ljudi, po nalogu ministarke, su na raspolaganju Republičkom štabu za vanredne situacije, na čiji je predlog danas Vlada Srbije proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele Srbije.

Pre ove odluke zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova vanredna situacija je bila proglašena samo u pogođenim gradovima – Čačku, Novom Pazaru i Kraljevu, Arilju, Lučanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu, Rači, Trsteniku, kao i na delu teritorije opština Kosjerić, Prijepolje i Nova Varoš.

Prema rečima v.d direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, za sada su svi putevi prohodni, ali je ovo preduzeće sa ljudstvom i mehanizacijom spremno da reaguje.

„Putari su dežurni, štite oštećenja, kosine i klizišta, ali se za sada saobraćaj odvija nesmetano na svih 15.000 kilometara puteva u Srbiji“, rekao je Drobnjak gostujući na RTS-u.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh