Gradovi

Više opština sutra bez vode zbog radova na Makišu

BEOGRAD – Beogradski vodovod i kanalizacija će od sutra u 07.00 do četvrtka u 07.00 izvoditi neodložne radove na proizvodnom pogonu „Makiš“ zbog čega će pojedini delovi grada ostati bez vode, najavilo je to preduzeće.

Bez vode će ostati potrošači na Paliluli u Krnjači, Kotežu, Ovči i Borči, u Rakovici u blizini zgrade Gradske opštine, kao i ulica Patrijarha Dimitrija sa okolnim ulicama.

Bez vode će biti i Čukarica: Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica i Velika Moštanica, zatim Surčin: Progar, Jakovo, Petrovčić i Bečmen i Voždovac: Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala.

Potrošači u svim ostalim delovima Beograda, u navedenom periodu, mogu osetiti umanjen pritisak, a u periodu od sutra od 14 sati do četvrtka u 07.00 sati mogu imati i povremene prekide u snabdevanju vodom.

Radovi će se izvoditi radi unapređenje tehnološkog procesa prerade vode i smanjenje troškova njene proizvodnje.

Beogradski vodovod i kanalizacija će se truditi da radovi na glavnom proizvodnom pogonu Makiš, koji proizvodi oko 3.200 litara vode u sekundi, u što manjoj meri utiču na redovno snabdevanje potrošača vodom.

Potrošači će se tokom radova snabdevati vodom iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, koji će biti maksimalno popunjeni.

Brzina potrošnje vode iz rezervoara Beogradskog vodovoda zavisi isključivo od ponašanja potrošača, navodi se u saopštenju.

To preduzeće poziva građane da tokom izvođenja radova na „Makiš“ vodu koriste što racionalnije odnosno samo za najosnovnije potrebe i da izbegavaju korišćenje aparata koji su osetljivi na promenu pritiska vode, kao što su veš mašine i mašine za sudove.

Za prioritetne potrošače obezbeđene su autocisterne sa pijaćom vodom.

Foto/Freeimages.com, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh