Novosti online

Виши суд: Беко је примио судски позив; Беко: Виши суд износи неистине

Дан после почетка суђења за покушај убиства бизнисмена Милана Бека уследио је својеврсни рат саопштењима између Вишег суда и овог бизнисмена око тога да ли је он примио судски позив или не.

Милан Беко био је „уредно позван” на суђење 10. марта, али је уместо у суду био на Бизнис форуму на Копаонику, саопштено је из Вишег суда у Београду. Реагујући на саопштење суда, Беко је у изјави за „Политику” рекао да Виши суд износи неистине.

„Лаж је да сам присуствовао Бизнис форуму на Копаонику и да сам примио позив за главни претрес за 10. март 2016. године. Смелост појединаца сакривених иза имена Вишег суда да износе неистине не улива сигурност да се у такву установу може ићи по правду”, навео је Беко у писаној изјави за „Политику”.

Подсећамо, новинарка нашег листа која је пратила Бизнис форум у свом извештају је навела да овај бизнисмен није присуствовао скупу на Копаонику.

У Вишем суду је за „Политику” речено да је повратница, како се назива документ који потписује онај коме је упућен судски позив, у списима предмета.

„На тој повратници је Беков потпис. Суд није обављао графолошко вештачење да утврди чији је потпис на позиву”, рекли су нам у Вишем суду, уз објашњење да због истека радног времена суд није у могућности да медијима достави повратницу која је стигла у суд, већ да ће то учинити у понедељак.

Подсећамо, на јучерашњем суђењу адвокат Зденко Томановић је изостанак свог клијента Бека са главног претреса оправдао наводима да он није примио позив и да му је то рекао дан раније, о чему је Томановић обавестио судију. Виши суд је у саопштењу констатовао да је Беко примио позив, с обзиром на то да се доказ о уредној достави позива налази у списима предмета.

Суд је у саопштењу подсетио и на чињеницу да је Томановић присуствовао припремном рочишту у наведеном кривичном поступку 22. фебруара, када је као пуномоћник оштећеног упознат са тим да је испитивање оштећеног Милана Бека било одређено за 10. март 2016. године.

„Виши суд у Београду својим неприкладним и неуобичајеним саопштењем, усудио се да јавност уверава у непостојеће чињенице. Чињенична нетачност да је Милан Беко био на Бизнис форуму на Копаонику а да је истовремено примио позив за суђење, уз правну нетачност да присуство пуномоћника на припремном рочишту има правно значење да је оштећени примио позив за главни претрес, личи на препознатљив навијачки стил којим појединци, који се сакривају иза имена Вишег суда, удаљавају суд од своје законом и уставом уређене улоге”, рекао је Томановић за наш лист.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh