• Hronika

  Viši sud oslobodio predsednika SNP Naši Ivana Ivanovića

   

   

  Predsednik Srpskog narodnog pokreta (SNP) „Naši“ Ivan Ivanović danas je u Višem sudu u Beogradu oslobodjen optužbi da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije u predmetu poznatom kao „srbomrsci“.

  Sudija Zoran Ganić je rekao da Ivanović nije izvršio ni krivično delo proganjanja koje mu je tužilac stavio na teret.

  On je, obrazlažući presudu rekao i da su neki od svedoka rekli da su se osećali progonjeno ali da niko nije naveo da ih je Ivanović proganjao.

  Sudija je napomenuo i da se neke osobe sa spiska koje je Ivanović objavio uošte nisu odazvale pozivu ni suda a ni tužilaštva.

  Ivanović je na sajtu SNP „Naši“ 28. marta 2014. godine objavio spisak, kako je naveo, 30 „najvećih srbomrzaca i izdajnika“ medju javnim ličnostima, na kojem su glumci, reditelji, pisci, politički analitičari i novinari.

  Posle izricanja presude, Ivanović je rekao da je u pitanju bio politički stav i da je i današnjom presudom dokazano da SNP Naši nisu izvršili progon nikoga

  „Stavili smo na spisak one za koje smo mislili da rade protiv Ustava Srbije“, rekao je Ivanović novinarima ispred zgrade Višeg suda.

  Na tom spisku su glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Djuričko, urednica Peščanika Svetlana Lukić, Biljana Srbljanović, Latinka Perović, Petar Luković, pisac Vladimir Arsenijević, Branko Radun, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, novinar Miša Brkić, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com