Gradovi

Visoka delegacija Vrhovnog tužilaštva Slovenije u BGD

BEOGRAD – U Beogradu je boravila danas visoka delegacija Vrhovnog državnog tužilaštva Slovenije, sto je u srpskom tužilaštvu ocenjeno kao izuzetno značajno za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije i procesa pridruzivanja Srbije Evropskoj Uniji.

U saopstenju Republičkog javnog tužilaštva, navodi se da je sa vrhovnim državnim tužiocem Slovenije Zvonkom Višerom razgovarala republički javni tužilac Zagorka Dolovac, a razgovoru su prisustvovali ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanovići predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Visoku delegaciju Vrhovnog drzavnog tuzilastva Slovenije primili su i potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić i predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović.

Na sastancima je, kako je saopšteno, posebno naglašeno da je regionalna saradnja organa za sprovođenje zakona i pravosudnih organa imperativ za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma, krijumčarenja migranata, korupcije i drugih teških krivičnih dela, radi unapređenja bezbednosti naših građana i očuvanja stabilnosti u regionu i Evropi.

Razmenjena su iskustva i informacije o položaju, nadležnosti i najboljim praksama postupanja javnih tužilaštava, policijskih i pravosudnih organa i navedeno da ovi državni organi imaju veliki značaj za sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 i Akcionog plana za Poglavlje 24, čije ostvarenje doprinosi kako boljem zivotu građana Srbije, tako i pridruživanju EU.

Na sastanku je istaknut značaj razmene iskustava i podrske Slovenije ovom procesu.

Foto Tanjug/ R.Prelić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh