• Politika

  Vlada nije razmatrala o izručenju Vjerice Radete

  SRS radeta vjericaFoto: screenshot/YouTube

  „To nije nešto o čemu se razgovaralo u Vladi. To je nešto što nas je uslovno rečeno zateklo kao informacija, ne više od toga“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

  On je poručio da će Vlada Srbije postupiti odgovorno kada „vidi“ zahteve Haškog tribunala.

  „Dozvolite da prvo vidimo šta Haški tribunal zapravo traži od nas. Kada to budemo znali, onda ćemo moći da se izjašnjavamo o tome“, rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

  Predsednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je ranije da je nalog za hapšenje Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića do juče bio pod oznakom poverljivosti, a da se po njemu nije postupalo, jer se očekivalo da njima bude suđeno nakon izricanja presude lideru radikala Vojislavu Šešelju.

  Haški tribunal optužio je Radetu, Jojića i Ostojića za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno u postupku protiv Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

  Optužnica je podignuta u decembru 2014. godine, a objavljena je juče pošto Vlada Srbije nije sprovela nalog za hapšenje, koji joj je Tribunal uputio 15. januara.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com