Novosti online

Влада Србије ће финансијски подржавати Егзит шест година

Влада Србије ће наредних шест година финансијски подржавати Егзит фестивал, саопштили су данас премијер Алекасандар Вучић и Душан Ковачевић, директор тог фестивала, којем ће стабилно финансирање омогућити даље ширење и значајније учешће у пројектима попут кандидатуре Новог Сада за европску престоницу културе 2021. Премијер је потврдио да ће уговор о сарадњи и подршци Егзиту на три плус три године бити потписан наредних дана, на његово велико задовољство, јер су га светске награде тог омладинског фестивала учиниле поносним и као грађанина и као пресдедника владе.

„Учинили сте нас још једном поноснима због резултата које сте постигли и чињенице да сте Србију ставили на посебно место и подигли њен углед у Европи и свету”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након састанака са представницима овог фестивала и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Он је рекао да ће Егзиту тај новац од Владе Србије користити како би најбоље организовали тај фестивал. Вучић је рекао и да је задовољан што је влада већ помогла овом фестивалу 2012. године, када је био готово „на издисају”. Према његовим речима, развој Егзита је значајан и за младе, и за подизање туристичке понуде и прихода Србије, уз развој путне инфраструктуре, што има резултата и у већем запошљавању младих и пуњењу буџета.

Директор фестивала је Ковачевић је, уз захвалност влади за подршку, указао велики значај стабилног финансирања, јер велики туристички оператери дугорочно планирају ширење тржишта и веома им је важна стабилност партнера попут овог фестивала. Ковачевић је подсетио да је, према неким истраживањима, Егзит претходних година допринео са 150 милиона евра буџету. Он је рекао и да се омладински туризам у свету мери вредношћу од око 125 милијарди евра годишње. Егзит је, према његовим речима, показао да може да се носи и са највећима у свету, па и да победи, као што је ове године добио престижну награду европске туристичке организације „European Best Destinations” за најбољи музички фестивал у Европи.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh