• Gradovi

  Vlada usvojila predlog zakona o informacionoj bezbednosti

  Vlada usvojila predlog zakona o informacionoj bezbednosti

  BEOGRAD – Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog zakona o informacionoj bezbednosti, još nekoliko zakonskih predloga, kao i Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije.

  Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, predlogom zakona o informacionoj bezbednosti uređuju se mere zaštite od bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima, odgovornost pravnih lica prilikom upravljanja ovim sistemima i određuju se nadležni organi za sprovođenje mera zaštite propisanih ovim zakonom.

  Zakon predviđa formiranje Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima (Nacionalni CERT), koji će biti u okviru RATEL-a, i obavljaće poslove koordinacije, prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika na nacionalnom nivou.

  Na sednici je usvojen predlog zakona o zadrugama. Ovim predlogom stvara se odgovarajući pravni okvir za ponovno oživljavanje zemljoradniučkog, ali i drugih oblika zadrugarstva u Srbiji i konačno rešava i problem imovine u društvenoj svojini, čiji su korisnici zadruge.

  Vlada je usvojila i predlog zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre kojim se sprečava zloupotreba u privredi.

  On reguliše nastanak i prestanak privremenog ograničenja prava obavljanja privrednih i drugih delatnosti licima koja zloupotrebljavaju pravo osnivanja preduzeća, registruju novi biznis, pri čemu aktuelnu kompaniju ostavljaju u problemima, otvaraju novu i na nju prenose poslovanje.

  Na sednici Vlade je usvojen predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji kao i predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu nadoknadu koji građani ostvaruju u postupku privatizacije.

  Predlogom zakona o izmenama Zakona o privatizaciji reguliše se prestanak važenja Zakona o Agenciji za privatizaciju i prestanak rada Agencije za privatizaciju, kao i preuzimanje prava i obaveza od strane Ministarstva privrede i drugih institucija u delu koji je nepohodan kako bi se dovršili započeti poslovi privatizacije.

  Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu nadoknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, predviđa da Ministarstvo privrede obavlja poslove koje je ranije u ime i za račun Akcionarskog fonda obavljala Agencija za privatizaciju.

  Na sednici je usvojen i predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

  Vlada Republike Srbije usvojila je Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije.

  Osnovni cilj programa je smanjenje učešća sive ekonomije u BDP Republike Srbije i realizacija posebnih ciljeva kao što su efikasniji nadzor nad tokovima sive ekonomije, unapređenje funkcionisanja fiskalnog sistema, smanjenje administrativnog i parafiskalnog opterećenja za privredu i građane, podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacija za poštovanje propisa.

  Preview

  MARKO DJURIC, TANJA MISCEVIC I JADRANKA JOKSIMOVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC, IVICA DACIC I ZORANA MIHAJLOVIC

  Slide

  IVAN TASOVAC, ALEKSANDAR ANTIC I SRDJAN VERBIC

  Slide

  MINISTRI

  Slide

  RASIM LJAJIC, ALEKSANDAR VUCIC, IVICA DACIC I ZORANA MIHAJLOVIC

  Slide

  VANJA UDOVICIC, VELIMIR ILIC, BRATISLAV GASIC I JORGOVANKA TABAKOVIC

  MARKO DJURIC, TANJA MISCEVIC I JADRANKA JOKSIMOVIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com