• Gradovi

  Vlada usvojila Strategiju razvoja eUprave do 2018. godine

  BEOGRAD – Direkcija za elektronsku upravu, kao organ u sastavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, saopštila je da je Vlada Srbije danas usvojila Strategiju razvoja eUprave Srbije do 2018.

  Usvajanjem Strategije razvoja eUprave građani Srbije će dobiti efikasniju, transparentniju Vladu koja im omogućava jednošalterski sistem na Nacionalnom portalu eUprave, kako više ne gubili vreme i novac u birokratskom sistemu, kaže se u saopštenju.

  Takođe, realizacija Strategije će doneti uštede na svim nivoima, a pre svega, kroz brzo rešavanje zahteva građana i privrede, optimizaciju državne uprave i veliko smanjenje troškova zbog papirologije.

  Direktor Direkcije za eUpravu Dušan Stojanović je izrazio zadovoljstvo povodom usvajanja dokumenta, koji predstavlja pravi zamajac u promenama poslovanja uprave, kaže se u saopštenju.

  „U prva tri meseca očekujemo da dobijemo kompletan institucionalni okvir za ovaj reformski proces koji nedostaje svih godina“, rekao je Stojanović i naglasio da će do kraja 2016. godine biti zaokružen zakonodavni okvir koji uključuje podršku sprovođenju Zakona o opštem upravnom postupku, Zakona o elektronskoj upravi i elektronskom plaćanju administrativnih taksi na Portalu.

  Stojanović je najavio da će do kraja sprovođenja Strategije Republika Srbija dobiti jedinstveni registar građana, jedinstveni sistem za koordinaciju inspekcijskog nadzora i efikasan sistem razmene podataka unutar cele javne uprave, navedeno je u saopštenju Direkcija za elektronsku upravu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com