• Ekonomija

  Vlada: Za Telekom dodatne analize, do četvrtka

  vučić,nordijciFoto: Beta/Milan Obradović

  Vučić je rekao da se nada da će vlada moći da donese pravednu i najbolju odluku za Srbiju.

  „Predstoji nam težak rad i dodatne analize po tom pitanju“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon prisustvovanja radnom sastanku sa predstavnicima Nordijske alijanse u Srbiji.

  Premijer je u subotu na konferenciji za novinare rekao da postoji validna i ozbiljna ponuda, ali da je ponuđena cena viša od one koja je ponuđena 2011. godine, a niža od one kojoj se vlada nadala.


  SA NORDIJCIMA MOŽEMO BOLjE

  Premijer Vučić kaže da očekuje da će spoljnotrgovinska razmena Srbije i nordijskih zemalja u ovoj godini biti za oko 15 odsto veća nego u 2014, kada je iznosila 384,6 miliona evra.

  Srbija vidljivo napreduje

  Vučić je rekao da partneri iz Nordijske alijanse vide da Srbija napreduje na evropskom putu, da je izašla iz recesije, da je dramatično smanjen fiskalni deficit, da je nezaposlenost ispod 17 odsto što znači na najnižem nivou od 2008. godine, kao i da je Srbija na svetskoj listi poslovanja Svetske banke skočila za 32 mesta. „Naši zadaci su da radimo na parafiskalnim nametima i da vidimo kako možemo da pomognemo u poslovanju“, rekao je Vučić.

  Premijer je, na radnom sastanku sa predstavnicima Nordijske alijanse u Srbiji, rekao da je spoljnotrgovinka razmena Srbije i tih zemalja u prvih 10 meseci ove godine iznosila 425,5 miliona evra.

  „Očekujemo 15 odsto veću razmenu u 2015, nego u 2014, kao i da ćemo to u naredne dve godine da povećamo za 100 odsto. Videćemo veće resurse i razvoj saradnje“, poručio je premijer.

  Vučić je istakao da su sada dve nordijske kompanije na listi 15 najvećih izvoznika Srbije.

  „Verujem da ćemo ih imati i više, ali mnogo moramo da uradimo“, rekao je Vučić.

  Prvi radni sastanak predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića i nordijskih kompanija održan je danas u prisustvu predstavnika ambasada nordijskih zemalja – Danske, Norveške, Finske i Švedske.

  Na skupu su , uz premijera Vučića, učestvovali ambasador Švedske Krister Asp i predsednica Borda guvernera Nordijske poslovne alijanse Jasmina Vignjević.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com