Novosti online

Власт у Триполију предата влади народног јединства

ТРИПОЛИ – Власти у Триполију саопштиле су данас да предају власт влади народног јединства, коју подржавају УН, како би се избегле даље поделе и крвопролића у Либији. „Обавештавамо вас да обустављамо активности које су нам поверене као законодавној власти, председништву, парламентарцима и министрима”, наводи се у саопштењу објављеном недељу дана након што је премијер Фајез ал Сараџ допутовао у Триполи да преузме овлашћења владе, преноси АФП.

Генерални секретар УН Бан Ки Мун је недавно апеловао је да се либијској влади јединства омогући да што пре почне са радом, а све оне који опструишу мировни процес позвао на одговорност. Бан је апеловао да се председничком савету што пре омогући да ради у правцу „хитне мирне транзиције власти на владу националног јединства”.

Такође је затражио да се међународно признати парламент на истоку земље „придржава својих надлежности” у примени споразума о транзицији власти. Либија је имала две ривалске администрације од 2014. године када је призната влада била принуђена да напусти Триполи након што су удружене милиције заједно са исламистима ушле у престоницу.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh