• Gradovi

  VMRO DPMNE obeležio 27 godina, Gruevski najavio kadrovske promene

  Najveća opoziciona stranka u Makedoniji, VMRO DPMNE, obeležila je večeras 27 godina od osnivanja pod motom „Jedinstveni“ i objavila da je u toku unutarpartijsko prestrukturiranje i kadrovsko osvežavanje. Lider te stranke i bivši premijer Nikola Gruevski je, na proslavi u Muzeju makedonske revoluciinarne borbe, rekao da je u toku poslednja faza unutarpartijskog dijaloga za kadrovske promene i izgradnju nove poltike, sa ciljem povratka na vlast.

  On je istakao da je VMRO DPMNE bila i jeste jedini branilac zaštite državnosti Republike Makedonije. Prema njegovim rećima, stranka je trenutno u opoziciji, zato što je to veštački napravljeno da bi bila dovedena na vlast partija koja će realizovati interese drugih centara moći.

  „Brzo će doći dan kada će se VMRO DPMNE vratiti i pokazaćemo zrelost i odgovornost da ponovo vodimo Makedoniju ka novim uspesima i novim podvizima“, rekao je Gruevski.

  On je rekao da VMRO DPMNE mora de se restrukturira i u pravcu popravljanja odnosa s medjunaordnom zajednicom, ali i u „izgradnji autentične politike prema manjim zajednicama“.

  Lider VMRO DPMNE je istakao i da partija mora da radi na, kako je rekao, ispravljanju krive slike koju su medju Albancima o njoj stvorili neki mediji i političke strukture.

  „Albanci mogu da računaju na VMRO DPMNE u budućnosti i ako žele da gradimo zajedno zajedničku državu u kojoj će biti svi, i Turci, i Srbi, i Romi, i Vlasi i ostali, imaju našu pruženu ruku“, rekao je Gruevski.

  Pored 27 godina od formiranja, ta opoziciona stranka je obeležila i 124 godine istorijskog VMRO na koju se poziva kao naslednica.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com