Novosti online

Водена рампа код куле Небојша

Све реке у Обреновцу су у својим коритима, а њихове притоке за сада мирују, потврдио је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац. За нову туру падавина најављену за данас Обреновац је спреман, додао је он и подсетио да су џакови напуњени, а грађевинске машине спремне.

И у Београду је мирно, али како каже Дарко Главаш, директор „Беоком сервиса”, воде Саве и Дунава лагано расту, центиметар до два по дану.

– Возаче упозоравамо да склоне своја возила са паркинга код куле Небојша где је пре неколико дана из предострожности проглашена ванредна одбрана од поплава, пошто је то најнижа тачка престонице. Улаз моторним возилима од јуче је забрањен, а данас ће бити постављена и водена рампа. И власници пловних објеката и сплавова треба додатно да их осигурају, а везове прилагоде нивоу воде – поручио је Главаш.

Сва возила која власници не уклоне однеће „Паркинг сервис” на оближње паркиралиште, а суграђани ће моћи да их подигну после плаћањa трошкова за одношење.

Већи пораст нивоа река у престоници, за око десет центиметара, очекује се у суботу, али ће то и даље бити редовна одбрана од поплава.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh