Gradovi

Vodopivec:U poslu pilota najvrednije – iskustvo

BEOGRAD – Beogradski pilot Vladimir Vodopivec koji je zaslužan za bezbedno prizemljenje somalijskog aviona nakon eksplozije bombe kaže da je iskustvo u poslu pilota najvrednije i da iako vežbaju sve na simulatoru, situacija sa bombom ne može da se vežba.

“U trenutku eksplozije kod nas je uleteo dim, prašina, sve ono, prljavština…to je trajalo možda 10-15 sekundi. Tad sam ja preuzeo komande, kopilot Rikardo je uzeo radio vezu, javili smo odmah da se vraćamo. To je bilo bez dileme, tako nešto kad se desi, moramo odmah na zemlju”, ispričao je Vodopivec u intervjuu za tv N1.

Iako je Mogadiš jedno od najopasnijih mesta u Africi, to je bila jedina mogućnost za posadu i putnike.

“Iskustvo u našem poslu je najvrednije. Mi vežbamo sve živo na simulatoru, ali bombu ne možete da vežbate. Vežbamo procedure kako bi bilo i šta bi bilo, ali tu situaciju, taj adrenalin, to ne može da se vežba. Tako da je stvarno za mene iznenađujuće pozitivno da ocenim sve i kabinsko osoblje i putnike. Verovatno se zato i završilo sve ovako kako jeste”, kaže on.

Na pitanje da li razmišlja kad će ponovo da leti, Vodopivec kaže da će to biti vrlo skoro, kad ga pozovu, jer ionako ima još pet meseci do penzije, ali dodaje da u Somaliju verovatno neće da se vraća.

Foto Tanjug/R.Prelić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh