• BG

  Vojni sindikat Srbije osudio ponašanje Vulina i Dikovića

  Vojni sindikat Srbije osudio je danas izjavu ministra odbrane Aleksandara Vulina u kojoj kapetana Vojske Srbije naziva nasilnikom i naglasio da Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković zloupotrebljavaju službeni položaj i vojsku u političke svrhe i krše pretpostavku nevinosti.

  „Izjava ministra Vulina u kojoj kapetana Vojske Srbije naziva nasilnikom i izjava generala Dikovića u kojoj preti pozivanjem na disciplinsku odgovornost kapetana je bahatost, političko nasilje i najgrublja zloupotreba službenog položaja“, navodi se u saopštenju.

  Vojni sindikat je pozvao da se preispita njihova odgovornost za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu Vojske Srbije u političke svrhe.

  Kako navode, sa pozicije ministra odbrane „svesno nazivati nasilnikom oficira Vojske Srbije za koga znate da ni nad kim nije izvršio nasilje je nedopušten javni linč i svesno i namerno kršenje pretpostavke nevinosti“.

  Dikovićeva izjava da će protiv oficira pokrenuti disciplinski postupak zbog toga što nije dozvolio da ga uznemiravaju aktivisti SNS je, kako ocenjuju „bahatost i najgrublja zloupotreba položaja načelnika Generalštaba“.

  „On nesporno zna da ne postoji ni jedan pravni osnov da se protiv pripadnika Vojske Srbije pokrene i vodi disciplinski postupak zbog nečeg što se desilo van službe, ali je sebi ipak dao za pravo da prekrši zakon i oficira Vojske Srbije provlači kroz blato kako bi nastavio da se dodvorava političarima na vlasti“, navodi se u saopštenju.

  Naglasili su da „Vulin i Diković ni jednog trenutka ne postavljaju pitanje odakle aktivistima vladajuće stranke spiskovi sa ličnim podacima gradjana, zašto su aktivisti odbili da policija pozove hitnu pomoć i pregleda ih, ko je uticao na javnog tužioca da promeni svoju odluku i pokrene postupak protiv kapetana VM iako se u početku izjasnio da u njegovom postupanju nema elemenata krivičnog dela i na kraju, da li je lažno prijavljivanje koje su učinili aktivisti SNS krivično delo“.

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom hapšenja starešine Vojske Srbije zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, da nije reč o hapšenju oficira već čoveka koji je napadao druge ljude pa i jednu ženu.

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je rekao da pripadnik oružanih snaga ne sme da čini ono što nije po pravilu službe i kodeksu časti pripadnika vojske.

  Vojni sindikat Srbije u utorak je saopštio da je uhapšen oficir Vojske posle incidenta s aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali „sigurne glasove“. Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

  SNS je saopštilo da je oficir vredjao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com