Novosti online

Војска и све службе безбедности у пуној приправности

Све полицијске службе и службе безбедности у стању су приправности поводом мигрантске кризе, изјавио је данас министар правде Никола Селаковић након седнице Бироа за координацију служби безбедности.

Он је додао и да ће Биро предложити председнику државе да сазове седницу Савета за националну безбедност на којој ће се расправљати о све већем усложњавању безбедносне ситуације у региону.

Пуна приправност служби, како је навео, подразумева и Војску Србије, „која ће бити укључена у складу са важећим законодавством и о томе ће одлучивати Савет за националну безбедност и председник Републике”.

Селаковић је нагласио и да су све службе безбедности дужне да штите границе Србије са свим државама са којима се граничи.

Он је навео да Србија бележи све већи прилив економских миграната који су и агресивнији, али да ће наша држава наставити да исказује своје поштовање према сваком мигранту, посебно према онима који долазе из ратом захваћених подручја.

Селаковић је рекао да Србија неће подизати ограде и зидове.

„Србија остаје посвећена досадашњој мигранској политици, али ће на првом месту штитити себе и своје интересе”, рекао је Селаковић.(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh