Novosti online

Војска помаже у поплављеним општинама

Припадници Војске Србије и данас су ангажовани на отклањању последица полплава у свим општинама широм земље у којима је проглашена ванредна ситуација, саопштило је Министарство одбране.

Више од 280 припадника Војске Србије, са 28 моторних возила и 20 инжењерских машина, ангажовано је на територијама општина Лучани, Нови Пазар, Чачак, Рашка, Ариље, Бајина Башта, Косјерић, Пожега, Топола, Трстеник, Крушевац и Крагујевац.

Највише припадника Војске Србије ангажовано је у општини Лучани, која је претрпела велику штету након изливања бујичних река у том крају.

(Фото Министарство одбране)


Према речима пуковника Мухарема Фазлића у Лучанима је тренутно ангажовано 115 припадника Друге бригаде Копнене војске и 10 моторних возила.

– Од првог дана припадници војске изашли су на терен у општини Лучани, где су ангажовани на две локације, у фабрици наменске индустрије „Милан Благојевић“ и у насељу Дљин. У оквиру поменуте фабрике, урађено је 450 метара новог заштитног бедема који је попуњен са око 5.000 џакова са цементом, а остаје да се уради још око 150 метара заштитног бедема, чиме су створени услови да се у потпуности заштити тај део који је у претходном периоду био на удару поплавног таласа – објаснио је пуковник Фазлић.

Припадници Војске Србије ангажовани су и на отклањању последица поплава, рашчишћавању стамбених објеката, као и рашчишћавању круга фабрике наменске индустрије, наведено је у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh