Novosti online

Volšebno poskupela dogradnja vrtića u Pećincima u kojima nema mesta za nepodobnu decu

Dan nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalne, političke, ili druge pripadnosti svojih roditelja i da će učiniti sve da se reši problem koji je nastao u vrtiću u Pećincima, dogradnja vrtića u tom mestu „poskupela“ je za skoro 55 miliona dinara, saznaje VOICE.

Podsetimo, roditelji čija su deca volšebno ispisana iz PU „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima 30. avgusta održali su protest ispred vrtića jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta takva odluka.

Oni su, piše VOICE, naveli da su o takvoj odluci Komisije saznali nakon telefonskog poziva iz kancelarije direktorice PU „Vlada Obradović Kameni“ Anite Vončevski, a da je utvrdjeno da je spisak iz političkih pobuda sastavio poverenik Srpske napredne stranke Pećinci i lokalni biznismen Milorad Pantić Luki.

Prema saznanjima VOICE-a, opštini Pećinci kao investotoru nadležno Odeljenje odobrilo je 11. oktobra izmenu gradjevinske dozvole za dogradnju vrtića u toj sremskoj opštini, kojom je predračunska vrednost radova koja je u martu ove godine iznosila 36.826.738, 33 dinara bez PDV-a, uvećana za skoro 55 miliona dinara i sada je 91.645.484,11 dinara bez PDV-a.

U šturom obrazloženju izmenjene odluke piše da je došlo do „promene investiocionih troškova“. A, osim novčanog iznosa, u projektu ništa nije menjano.

Inače, piše VOICE, dogradnja vrtića u Pećincima je započeta početkom ove godine kada su prvog februara odobreni lokacijski uslovi a narednog meseca i gradjevinska dozvola. I tada je predračunska vrednost radova iznosila 36.826.738,33 dinara bez PDV-a.

VOICE podseća da je krajem juna dostavljena tehnička dokumentacija u pogledu mera zaštite od požara i da je taj zahtev usvojilo Odeljenje za urbanizam.

Dalje se podseća da odluku o dogradnji vrtića nije kao potencijalno rešenje problema prekobrojne dece pominjao ni predsednik te sremske opštine Siniša Djokić, iako je, po dokumentaciji u koju je VOICE imao uvid, taj posao pokrenut još početkom godine.

Nadležni, dodaje VOICE, nisu odgovarali na njihova pitanja niti mejlove u vezi sa ovim slučajem.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh