Novosti online

Воштана фигура Владимира Путина у Јагодини крајем марта

ЈАГОДИНА – Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма изјавио је данас да је завршена израда воштане фигуре председника Руске Федерације Владимира Путина за Музеј воштаних фигура у Јагодини и њено постављање у музеј чека госте из Москве.

„Фигура председника Руске Федерације Александра Путина је завршена и биће смештена у Музеј крајем марта. Чекамо госте из Москве да присуствују том чину”, рекао је Марковић, на церемонији сечења славског колача поводом Сретенија Господњег, славе Јединствене Србије.

Марковић је раније, изјавио Танјугу да су фигуру председника Руске Федерациј урадили вајари Зоран Ивановић и Бранислав Црвеноковић из Београд, „и урађена је веома, веома квалитетну, Путин само што не проговори”.

Одлучили смо се да урадимо воштану фигуру Путина, захвални Русији и Путину, имајући у виду заслуге Русије, Путина и руске дипломатије за Србију у Уједињеним нацијама и када је била у питању Резолуција о Сребреници и примање Косова у Унеско, али и за залагање за доследну примену Резолуције 1244 о Косову, рекао је тада Марковић.

Србија име веома добру сарадњу са Русијом у политичком, а још више у еконмском смислу, оценио је лидер ЈС.

Вајари Ивановић и Црвенковић, су веома верно, „као да је жив” урадили воштану фигуру бившег директора ЗОО врта у Београду и почасног грађанина Јагодине Вука Бојовића, која је у музеј постављена у децембру 2014. године и зато им је поверен овај одговоран посао, додао је Марковић.

Музеј воштаних фигура у Јагодини, отворен је 2006.године, и једни је у Србији. У њему је смештено 30 фигура истакнутих историјских, културних, верских, политичких и спортских личности из Србије и СФРЈ, међу којима су и цар Лазар, краљ Петар, Вук Караџић, Његош, Десанка Максимовић, Иво Андрић, Карађорђе, Јосип Броз Тито, Слободан Милошевић, Зоран Ђинђић, патријарх Павле, Никола Тесла, Павле Вујисић, Новак Ђоковић…

Музеј се налази у Туристичком комплексу града у чијем је саставу Аква парк, ЗОО врт, вештачки водопад, „Виво” сопинг парк, које је прошле године посетило 400.000 туриста, највише школских екскурзија из готво свих крајева Србије.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh