Gradovi

Vozači da povedu računa o novoobeleženoj signalizaciji

BEOGRAD – Ekipe JKP „Beograd-put“ na svoju inicijativu počele su obnavljanje horizontalne signalizacije u prestonici, izjavio je danas direktor tog preduzeć Ivan Tejić koji je upozorio da nesavesni vozači ne poštuju pravila i prelaze preko tek obeleženih linija na asfaltu.

„Neshvatljivo je da vozači ne mogu da povedu računa o tome, kako se farba točkovima ne bi raznosila po saobraćajnicama“ kazao je Tejić i uputio apel svima da povedu računa da bi ulice izgledale uredno, pristojno i onako kako saobraćajni propisi nalažu.

Tejić je dodao da su zbog nesavesnih vozača linije „razmazane“, a da za to, kako kaže pojedini mediji okrivljuju „Beograd-put“.

„Velika vlažnost vazduha nas onemogućava da na ovom poslu budemo angažovani tokom noći, zbog čega radimo danju i pod saobraćajem. Čunjevi se postavljaju radi zaštite sveže farbe, ali bahati vozači prelaze i preko njih i preko sveže ofarbanih linija“, rekao je Tejić, a saopštila je Gradska uprava.

On je precizirao da je razređivaču koji je u sastavu mase za farbanje potrebno od 20 minuta do pola sata da ispari, te da je boja za to vreme obezbeđena čunjevima.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh