Gradovi

Vozači oprez! Udari olujnog vetra do 30 metara u sekundi

Zbog jakog vetra polomljeno staklo na ulazu u parlament

Staklo na prozoru iznad glavnog ulaza u Dom Narodne Skupštine Srbije danas je polomljeno, a glavni „krivac“ bio je jak vetar. Naime, jak vetar zaljuljao je veliki gvozdeni luster na samom ulazu u to zdanje koji je naleteo na prozor čija su se stakla od siline udarca razbila. Srča od stakla sručila se u ulazni hol parlamenta.

BEOGRAD – Na području Beograda, Banata, Podunavlja i Pomoravlja Beograda duva jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa udarima od 17 do 22 metra u sekundi, a na planinama i sa orkanskim udarima, oko 30 metara u sekundi, pokazuju podaci RHMZ, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji.

„Putevi Srbije“ apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, odgovarajućih pneumatika i lanaca, posebno ukoliko putuju u planinske predele i pozivaju ih da budu pažljivi u vožnji, poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine.

U Srbiji će inače, danas biti pretežno oblačno, vetrovito, mestimično sa kišom, a po podne i uveče u višim planinskim predelima padaće sneg, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti umeren i jak, južni i jugoistočni, u planinskim predelima i južnom Banatu povremeno olujni, po podne i uveče u skretanju na zapadni uz postepeno slabljenje.

Najniža temperatura biće od dva do 11 stepeni, najviša od 10 do 17 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, vetrovito, povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni, po podne i uveče zapadni uz postepeno slabljenje. Najniža temperatura biće 10, a najviša 15 stepeni.

Kada se radi o izgledima vremena za sedam dana, četvrtak će doći do kratkotrajnog razvedravanja. Od petka pretežno oblačno, vetrovito, mestimično sa kišom. Temperatura će biti iznad prosecnih vrednosti.

Olujni vetar duva i u regionu, pa je tako olujno nevreme sa jakom kišom, praćeno snažnim udarima vetra, uzrokovalo plavljenje gradskih saobracajnica i otežalo saobraćaj u Banjaluci, a nevreme je izazvalo kvarove na elektromreži širom Republike Srpske.

Na udaru je i područje Prijedora, gde je jak vetar praćen kišom protekle noći prouzrokovao veliki broj kvarova na elektromreži, zbog cega je veći deo prigradskih naselja i sela bez struje, javlja RTRS.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh