Gradovi

Vozila Zimske službe sa GPS uređajima

PARAĆIN – Vozila koja će učestovati u čišćenju saobraćajnica i ulica od snega ove zime u Paraćinu, opremljena su GPS uređajima, čime je omogućeno i građanima da prate

njihove kretanje na putu, gde su i da li čiste sneg, izjavio je danas predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Ulice i saobraćajnice će ove godine, prema programu koji je doneo Paunović, čistiti JKP „Paraćimn“ sa pet kiper vozila nosivosti do 15 tona sa prednjim raonikom i posipačima soli i garegata, tri traktora sa daskama za struganje snega, jedan traktor sa utovarnom kašikom, tri traktora sa

ciklonima za so.

U čišćenje će biti uključena i mašina – freza sa daskom za čišćenje snega, šest kombinovanih mašina, pet utovarivača (ULT), dva grejdera, buldožer sa platformom i teretnim vozilom za prevoz, saopštio je Štab za vanredne sitaucaije opštine Paraćin.

Paraćin je kao kritične pravce označio put Paraćin – Zaječar preko Čestobrodice i lokalne puteve ka selima Zabrega i Stubica.

Zimskoj službi na raspolaganju je 110 tona soli i 900 tona agregata.

Od polovine oktobra građani Paraćina, komunalne probleme, uz klasičan način, prijavljuju i putem besplatne android aplikacie – uz pomoć pametnih telefona.

Oni, uz prijavu lokacije, na primer, kvara na javnoj rasveti, odnošenja smeća, održavanja kanalizacije, nepropisnog parkiranja, zauzeća ili oštećenja javnih površina, mogu slati i fotografije Col centru.

Foto freeimages.com

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh