Gradovi

Vredna donacija Gerontološkom centru Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je posetio dom „Liman“ Gerontološkog centra Novi Sad, kojem je nedavno stigla vredna donacija humanitarne organizacije ’’Pro-Human’’ iz Nemačke.

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je posetio dom „Liman“ Gerontološkog centra Novi Sad, kojem je nedavno stigla vredna donacija humanitarne organizacije ’’Pro-Human’’ iz Nemačke.

Vučević je rekao da će donacija, koju između ostalog čini 20 specijalnih bolničkih kreveta za nepokretne pacijente sa neophodnom pratećom opremom (posteljina, dušeci, peškiri), doprineti kvalitetnijem zbrinjavanju korinika Gerontološkog centra.

„Radi se o krevetima visokog kvaliteta, koji su elektronski modifikovani tako da pružaju brojne mogućnosti onima kojima su potrebni“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, to je samo još jedan korak u saradnji Grada i Gerontološkog centra, sa kojim je, kako je naglasio, Grad Novi Sad u prethodnom periodu imali mnogo zajedničkih akcija.

Vučević je istakao da se nada da će ta dobra saradnja biti nastavljena, a zahvaljujući se donatorima na humanom gestu, kazao je i da će kao lokalna samouprava uvek nastojati da pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat rekao je da mu je veoma drago što je humanitarna akcija uspešno realizovana i što su kreveti već na raspolaganju korisnicima.

„Nepokretni bolesnici koji se nalaze u Gerontološkom centru već koriste mogućnosti ovih kreveta koje su izuzetne, jer između ostalog, oni imaju specijalne antidekubitarne dušeke, a zahvaljujući elektronskim funkcijama, korisnici mogu lakše da zauzmu željeni položaj, odnosno mogu samostalno da pređu iz ležećeg u sedeći položaj“, rekao je Horvat.

On se posebno zahvalio dotorki Mirjani Andrejević-Kri iz organizacije „ProHuman“ iz Nemačke, koja je obezbedila donaciju, kao i doktorki Božani Peregi koja je posredovala u ostvarivanju kontakata.

Direktor Gerontološkog centra Novi Sad Dragan Milošević, zahvaljujući se donatorima na vrednom daru, rekao je da je zahvaljujući izuzetno lepoj saradnji Grada i Gerontološkog centra, kao i ličnim anagažovanjem gradonačelnika Miloša Vučevića, toj ustanovi i njenim korisnima znatno olakšano funkcionisanje.

Preview

MILOS VUCEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

Slide

MILOS VUCEVIC

MILOS VUCEVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh