• Gradovi

  Vučević: Mirović bi bio dobar kandidat za premijera Vojvodine

  BEOGRAD – Republička i pokrajinska vlada bi trebalo da budu formirane do sredine juna, izjavio je večeras jedan od četiri nova potpredsednika SNS Miloš Vučević, dodavši da bi Igor Mirović bio dobar kandidat za pokrajinskog premijera.

  On je u emisiji „Presing“ TV N1 rekao da će za sada u pokrajinskoj vladi učestvovati SNS i SVM, ali da postoji velika zainteresovanost drugih stranaka.

  Govoreći o republičkoj vladi, Vučević je rekao da će uskoro sve biti poznato.

  „Ideja da se prvo konstituiše skupština , nakon čega SNS poziva druge stranke koje su zaineresovane za formiranje ne samo vlade, nego i političkih ciljeva“, kaže Vučević, dodavši da očekuje da će „neki koji su bili ministri u ovoj vladi da budu i u ovoj koja se formira“.

  Govoreći o promenama koje su se desile na sednici SNS, Vučević kaže da je ideja bila da ova stranka „pokaže da su promene i promenljivost nešto što je neophodno Srbiji“.

  „Unutar stranke postoji bojazan da deo našeg članstva, deo lokalnih funkcionera, opijen vlašću ne zaluta u jedan elitizam, i napusti koncept SNS. To je pre svega narodna stranke i ne sme biti elitistička stranka i ne smemo dozvoliti da se desi ono što se desilo DS-u 2008. Desilo se da su se potpuno otuđili od naroda, i građani su ih kaznili“, kaže Vučević.

  Govoreći o protestima na RTV, nakon što je smenjen čitav upravni odbor i postavljen nov, on kaže da ti događaju nemaju vezu sa politikom.

  „Smene u RTV – nikakva veza sa pobedom SNS. Kako dolazimo do te veze? Promene u RTV su krenule još pre 5 meseci. Kakva politička volja može da utiče na to? Gledam pravnički, ne znam kako da dođem do te paralele“, kaže Vučević.

  Potpredsednik SNS dodaje da je i protest zbog rušenja u Savamali politički, iako pokušava da se definiše kao građanski, pošto ima „političke ciljeve“.

  Govoreći o promenama u komunalnim preduzećima u Novom Sadu, Vučević kaže da je mnogo urađeno ali da nije još zadovoljan.

  „Nisam komunalni maneken, da kažem da je sve super posle mog mandata“, kaže Vučević.

  Vučević je rekao da će ostati gradonačelnik Novog Sada i pored nove fukcije u stranci.

  „Pretpostavljam da ću dobiti podršku većine odbornike skupštine grada. Cilj je da završim neke investicione planove, a u međuvremenu bih razgovarao sa stranačkim kolegama o nekom ko bi bio sledeći kandidat. Posle juna 2016. se neću više kandidovati za gradonačelnika Novog Sada“, kaže Vučević.

  On dodaje da postoje krivične prijave protiv Bojana Pajtića, koje potvrđuje navode koje je iznosio na njegov račun tokom predizborne kampanje.

  „Šta se dalje dešava u tužilaštvu, nije pitanje na koje ja mogu da odgovorim. Postoje sumnje da je bilo krivičnih dela u korišćenju para iz pokrajine. To mogu da tvrdim. Da li će ko i kada odgovarati, nije pitanje na koje neko iz politike može da odgovori. Ali ja mogu da ukazujem na očigledno kršenje zakona“, kaže Vučević.

  Vučević takođe smatra da je civilizacijski i normalan potez da za 15. godišnjicu ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića da se podigne spomenik.

  Foto: Tanjug / Tanja Valič

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com