• Gradovi

  Vučević: Podrška Novog Sada Srbima u Hrvatskoj

  ZAGREB – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Zagrebu sa predsednikom Srpskog nacionalno veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem i tom prilikom poručio da će Nova Sad uvek maksimalno podržavati sunarodnike u Hrvatskoj.

  Vučević je dodao da je u razgovoru sa predstavnicima Srpskog nacionalnog veća saznao nove detalje o povezanosti Novog Sada i Zagreba u svetlu istorijskih činjenica vezanih za srpski nacionalni korpus.

  Prilikom posete Zagrebu, delegacija iz Novog Sada, pored Srpskog nacionalnog veća, posetila je i Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku.

  „Sa mitropolitom Porfirijem i predsednikom SNV Pupovcem razgovarali smo o njihovim planovima i tome kako Novi Sad može da pomogne“, rekao je Vučević.

  Pupovcem je rekao da je sve u Srpskom nacionalnom veću obradovala poseta gradonačelnika Novog Sada jer predstavlja ohrabrenje svim Srbima u Hrvatskoj. „Naš cilj je jačanje naših nacionalnih institucija na teritoriji Hrvatske, sprečavanje asimilacije i omogućavanje ekonomskih uslova za kvalitetan život povratnika“, rekao je Pupovac.

  On je dodao da je u tom svetlu poseta delegacije iz Novog Sada veoma značajna.

  Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com