Gradovi

Vučević: Šta je Vasin čekao do sada

BEOGRAD – Predsednik novosadskog Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je da je šokiran zbog najave predsednika pokrajinskog odbora DS Miroslava Vasina da će za tri dana prijaviti spisak imovine, upitavši ga „šta je čekao do sada“.

„Šokiran sam izjavom gospodina Vasina da će tek u naredna tri dana da prijavi svoju imovinu. Šta je do sada čekao, da li je moguće da je zaboravio da javni funkcioneri stupanjem na dužnost moraju da prijave svoju imovinu i da se sad smeje u lice građanima, svesno izigravajući zakon“, poručio je Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada.

On je istakao da za razliku od DS-a, Srpska napredna stranka nema šta da krije i da su zato njihova dokumenta o imovini uveliko dostupna građanima.

„Vas molimo da objasnite građanima kako je moguće da Vaša imovina nije prijavljena i zašto to krijete od građana? Sada je više nego jasno zašto DS nije smeo da donese Zakon o poreklu imovine. Srpska napredna stranka će doneti ovaj Zakon, upravo zbog ovakvih slučajeva koji očigledno nisu neretka pojava među funkcionerima DS“, dodao je Vučević.

„Nama je drago što je DS po prvi put počeo javno da iznosi sve svoje nezakonite radnje i nadamo se da će nastojati da bar jednom prikažu realno stanje sada već opustošenog budžeta Vojvodine nakon njihove 16- godišnje vladavine“, zaključio je Vučević.

Vasin je ranije danas najavio da će u sledeća tri dana javnosti učiniti dostupnim spisak njegove imovine sa osnovom sticanja i izrazio očekivanje da će to isto učiniti i najviši funkcioneri SNS u Vojvodini.

„Predlažem da javno, pred TV kamerama uporedimo imovinu i objasnimo način njenog sticanja. Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine“, naveo je Vasin u saopštenju, odgovarajući na prethodni poziv SNS da se seti imovine stečene u zemlji i inostranstvu.

„S obzirom da je SNS u svom saopštenju pozvao da „zajedno sa svojim šefom vojvođanskog kriminalnog režima Bojanom Pajtićem, pokušam da se setim imovine stečene kako u zemlji tako i u inostranstvu“, u sledeća tri dana ću javnosti učiniti dostupnim spisak svoje imovine sa osnovom sticanja“, poručio je Vasin.

On je rekao da bi Zakon o poreklu imovine dao odgovor na pitanje kako se, u mnogim slučajevima, kako je naveo, „dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera“.

„Odgovarajući na svoj uobičajen način, prepun mržnje, kleveta i neargumentovanih optužbi, na jednostavno pitanje zašto Aleksandar Vučić nije ispunio svoje obećanje i predložio Zakon o poreklu imovine, SNS je samo još jednom pokazao koliko ih plaši mogućnost načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji“, dodao je Vasin.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh