Gradovi

Vučević: Veliki broj mladih svoju šansu vidi u Srbiji

NOVI SAD – Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević danas je u amfiteatru SPENS-a razgovarao sa mladim ljudima iz Novog Sada o perspektivama i mogućnostima zapošljavana i tom prilikom je kazao da veliki broj mladih vidi svoju šansu u Srbiji.

Razgovor na temu zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva, privukao je veliku pažnju mladih u Novom Sadu o čemu svedoči i činjenica da je amfitetar SPENS-a bio tesan da primi sve zainteresovane, a da je ta Tribina, koja je na kraju prerasla u panel diskusiju trajala puna dva i po sata.

„Mislim da veliki broj mladih vide svoju šansu u Srbiji kao zemlji prvog izbora, kao zemlju u kojoj mogu da otvore sopstveni biznis, da pokrenu državu da se kreće u narednom programu i naprednom procesu razvoja, i naravno da u njoj zasnivaju svoje porodice“, naglasio je Vučević, ističući da je to program Srpske napredne stranke. Vučević, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad i aktuelni gradonačelnik Novog Sada mladima je prezentovao sve ono što je sa ciljem zapošljavanja mladih preduzela gradska administracija u prethodne tri godine.

„Ono što je za nas bitno jeste da ohrabrimo mlade, njihovo znanje, hrabrost i preduzetnički duh uz našu posvećenost da im pomognemo da ono što su naučili najbolje iskoriste u razvoju naše države Srbije“, rekao je Vučević novinarima.

On je kazao da menjanje opšteg ambijenta i prihvatanje da Srbija mora biti konkurentna sa okruženjem i prihvatanje takmičarskog duha, jeste najbolji put razvoja Srbije.

„Upravo zbog toga je program Srpske napredne stranke usmeren ka višenamenskom aktivizmu i čitavom nizu podsticajnih mera kod samozapošljavanja, kod prvih šansi za zapošljavanje, kod „start-ap“ programa i pre svega je usmeren ka mladima koji moraju biti nosioci promena u Srbiji“, istakao je Vučević.

Po njegovim rečima izuzetno je bitno ujedinjenje oko ideje jačanja preduzetničkog duha, jer, kako je rekao, svi moramo tu ideju prihvatiti jer je ona opšte pravilo svuda u svetu, bez obzira na ekonomske migracije koje su konstanta.

Vučević je kazao da je velika stavr to što je Vlada Republike Srbije ovu godinu proglasila preduzetničkom godinom, odnosno godinom posebnih mera podsticaja za preduzetnički posao i istakao da je ubeđen da ćemo, „svi biti deo jednog lanca koji će pomeriti Srbiju napred“.

Vučević je na kraju rekao da je osnovni cilj i zadatak svih u Srbiji, da ona bude ekonomski jaka i politički stabilna država.

Foto Tanjug/ J.Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh