Gradovi

Vučić: Ako je Karađorđe bio sloboda Miloš je bio država

Ako je Karađorđe bio sloboda, Miloš Obrenović je bio država, na Karađorđu samo naučilin šta je etika, na Milošu šta je politika, rekao je danas u besedi povodom praznika Sretenje premijer Aleksandar Vučić

KRAGUJEVAC – Ako je Kajarđorđe bio sloboda, Miloš Obrenović je bio država, na Karađorđu samo naučilin šta je etika, na Milošu šta je politika, rekao je danas u besedi povodom praznika Sretenje premijer Aleksandar Vučić.

„Karađorđe je postupao herojski, Miloš istorijski, pa ako se moralo radio je i ispod ličnog i narodnog dostojanstva, ali narod Srbije i Srbija su uvek u tim situacijama bili na dobitku“, primetilo je Vučić u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Sterenja u Kragujevcu.

Objašnjavajući kako je postupao Miloš Obrenović, naveo je da se trudio da uvek narod što duže drži u miru, te da je lukavtsvom dobijao ustupke za svoj narod i državu.

„Izbegavao je bitku s carskim vojskama kad god je mogao, nije želeo da dozvoli borbe koje bi donele poraze narodu, imao je urođenu spopsobnost orijentacije, a seljačkom lukavošću, mudrošću i brigom za Srbiju uspevao je ze,lju da sačuva“, poručio je premijer.

Primetivši da je nepogrešivo znaop kad treba popuštati, a kad zatezati, okarakterisao je Moliša kao rođenog vođu mase, pravog narodnog tribuna.

„Bio je autokrata, a to je nesto u čemu su Srbi uvek dodatno preterivali. Ptričalo se o strašnomj Milošu, čak je i on voleo da se o njemu tako priča, jer verovao je da samo aako se narod drži u stezi narod može mnogo da se postigne“, naveo je Vučić ocenivši da je, kad je došlo vreme da se donosi ustav i tadašnji vladar Srbije doneo i jednu revolucionarnu odluku – birajući između plemstva i raje odlučio je da spahiluci treba da pripadnu onima koji na zemlji rade.

A Sretenjski ustav, dodao je, kao moderan evrospki akt, delimično je ograničio knjaževu vlast.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

GRADJANI

Slide

VUCI I NIKOLIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

GRADJANI

Slide

VUCI I NIKOLIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

GRADJANI

Slide

VUCI I NIKOLIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

RADOMIR NIKOLIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

ALEKSANDAR VUCIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh