Gradovi

Vučić: Babić na slobodi, trenutno na Malti

Vučić: Srđan Babić uskoro u Beogradu

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srpski državljanin Srđan Babić, uhapšen prošle godine u Libiji, sada na slobodi i da se trenutno nalazi u La Valeti, na Malti.

„Upravo sam završio telefonski razgovor sa premijerom Malte Džozefom Muskatom i on me je obavestio da je naš državjanin Srđan Babić, koji je radio za austrijsku kompaniju u Libiji i kojeg su delovi libijskih paravojnih formacija optuživali za određene stvari, konačno na slobodi“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Babić više nije u Tripoliju i sada se nalazi na teritoriji Malte, u La Valati.

Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Malte, iskrenom prijatelju Srbije, njihovoj službi, pripadnicima srpske službe bezbednosti na dobrom poslu, engleskim i američkim prijateljima.

Premijer je naveo a će Srbija nastaviti da radi sa svim sestrinskim, prijateljskim službama u svetu i po pitanju još dvoje preostalih naših ljudi u Libiji, i izrazio uverenje da će u narednom peridu i tu biti ostvareni pozitivni rezultati.

„To nije uvek lako, ne bih da govorim u ovom trenutku o razlozima. Možda je čak bolje da ne govorim o tome u javnosti zbog čega je Babić bio zadržavan, ali ono što je važno za njegovu porodicu on se ovog trenutka nalazi u glavnom gradu Malte i sasvim sigurno i sasvim izvesno dolazi u Beograd i vraća se svojoj kući“, zaključio je Vučić.

Babić je, kako prenosi B92, radio u Tripoliju kao ekspert austrijske kompanije Argus, koja se bavi poslovima fizičkog obezbeđivanja diplomatskih i privrednih misija u Libiji.

On je uhapšen 30. marta zajedno sa jednim austrijskim i dvojicom jordanskih državljana u okviru istrage o radu kompanije Argus.

Vučić je ranije danas izjavio su dvoje otetih državljana u Libiji živi i da građani već sutra mogu da očekuju dobre informacije o tom slučaju.

„Imaćete te jednu dobru informaciju koliko sutra. Veoma važne informacije“, rekao je Vučić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh