• Novosti online

  Vučić, Čović: Bez suštinskih prepreka za značajno bolje odnose

   

  PreviewSlide

  Odnosi s Bošnjačkim liderima dobri,mada uz manje poverenja

   

   

  Slide

  Čović: Odnosi Srba i Hrvata vrlo brzo neće biti napeti

   

   

  Slide

  Čović: Previše naglaska stavljeno na jedno pitanje, poput referenduma, umesto na životna pitanja

   

   

  Slide

  Vučić: Odnosi Srba i Hrvata lekoviti, ništa loše iz njih ne može da proizađe

   

   

  Slide

  Vučić: Srpsko-hrvatski odnosi i u budućnosti dobri, nema suštinskih prepreka za to

   

   

  Slide

  Čović: Naša je želja da zaustavimo negativnu atmosferu

   

   

  Slide

  KZN Vučića i Čovića nakon sastanka

   

   

  Slide

  Vučić se sastao sa Čovićem

   

   

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi najbolje moguće odnose sa bošnjačkim predstavnicima u BiH, ali i ukazao da poverenje, iz više razloga, nije na najvišem nivou.

  BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem da su zajednički izrazili nadu i uverenje da će srpsko-hrvatski odnosi biti ubuduće značajno bolji, te da suštinske prepreke za takav razvoj situacije na Balkanu ne postoje.

  „Istina je da mi imamo različite poglede na događaje iz prošlosti i teško ćemo ih menjati, ali upravo je zato važno da govorimo o odnosima u budućnosti“, rekao je Vučić, dodajući da se to postiže pre svega iskrenim razgovorom, ali i dobrom ekonomskom saradnjom.

  Ta je saradnja i do sada bila korektna, naveo je premijer, pomenuvši suficit koji Srbija ima u ti odnosima, ali i rast izvoza za 7,9 odsto u prvih pet meseci ove godine.

  „Želimo dobre odnose između Srba i Hrvata“, ponovio je Vučić, primetivši da su takvi odnosi „uvek lekoviti“.

  Naglasivši da će se dobra saradnja Srba i Hrvata u BiH nastaviti, Vučić je primetio da je to nešto „dobro i važno u vreme ne baš zavidne stabilnosti“.

  Vučić je naglasio da se nada i da će činiti sve da se ne ponovi situacija u regionu iz 1991. godine.

  „Činićemo sve da očuvamo mir i regionalnu stabilnost“, rekao je Vučić novinarima i dodao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.

  Ranije danas premijer Vučić se, zajedno sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, sastao sa političkim liderima Srba iz Republike Srpske, povodom kroize izazvane najavom referenduma u Srpskoj i negativnih reakcija međunarodne zajednice.

  Nikolić i Vučić su poručili da nisu pružili podršku održavanju referenduma, ali ni na koji način nisu želeli ni da utiču na promenu političkih stavova legitimno izabranih stavova političara u RS.

   

  Odnosi s Bošnjačkim liderima dobri, mada uz manje poverenja

  Vučić je izjavio da želi najbolje moguće odnose sa bošnjačkim predstavnicima u BiH, ali i ukazao da poverenje, iz više razloga, nije na najvišem nivou.

  Vučić je, na konferenciji u Vladi Srbije nakon sastanka sa hrvatskim članom Predsedništva BiH, Draganom Čovićem, rekao da želi da veruje da nedostatku poverenja nije sam doprineo.

  „Želim da verujem da nisam tome doprineo i da nisam kriv. I to ne samo ja, nego i vlada. Radićemo na izgradnji boljih odnosa. Odnosi su, i zbog BiH i Republike Srpske veoma, veoma važni“, podvukao je premijer.

  Vučić je naveo da on uglavnom ćuti i prećuti, primetivši da Muhamed Filipović „zna sve unapred“, i onda promaši.

  „To je kad neko ima apriori stav“, rekao je on.

  Vučić je rekao da veruje da će za neki mesec već atmosfera biti drugačija.

  „Verujem i da će biti razgovora između Srba i Hrvata, između Srba i Bošnjaka, pa ako hoćete i između Hrvata i Bošnjaka“, rekao je Vučić ukazavši da ovakva situacija nije dobra ni za jednu stranu.

  „Zbog ovoga smo bar 10 investitora odvratili od ulaganja na našim prostorima. A imate manjak investicija u celoj Evropi. I tamo gde imaju rast, on je zasnovan na potrošnji ili je minimalan. A mi koji bi mogli da budemo lokomotiva tog rasta, uspeli smo deo investitora da njima vratimo“, rekao je premijer.

   

  Čović: Odnosi Srba i Hrvata vrlo brzo neće biti napeti

  Čović je ocenio da odnosi između Srbije i Hrvatske vrlo brzo više neće biti napeti, ukazujući da će u toj zemlji naredne nedelje biti završena predizborna kampanja.

  On je, odgovarajući na pitanje novinara u Vladi Srbije nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakao da su mnogi dizanjem napetosti dobijali političke poene i funkcije.

  „Zato to ne bih komentarisao. A i moja je obaveza da brinem o Hrvatima u BiH, a odnosi između Srba i Hrvata u Hrvatskoj će vrlo brzo biti mnogo bolji, i doći će na svoje mesto“, rekao je Čović.

  On je naveo da ovaj prostor ima budućnost, kao i da ima mnogo stvari vezuju narode na ovim prostorima, i izrazio nadu da neće biti mnogo onih koji nas razdvajaju.

   

  Preview

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Slide

  DRAGAN COVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

   

  ALEKSANDAR VUCIC I DRAGAN COVIC

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com