Politika

Vučić: Da ja čistim kanal ispred svake kuće?

Нећу да вам дајем лажна обећања, помоћи ћемо колико можемо, држава брине о својим грађанима. Поплаве око Чачка pic.twitter.com/hwxAfsnlP4

— Александар Вучић (@SerbianPM) March 7, 2016

Premijer Aleksandar Vučić stigao je danas oko 14 sati u Preljinu nakon vesti da je to mesto u blizini Čačka popljavljeno, a jedan broj građana evakusain.

Pemijer je obišao najkritičnija mesta.

Vučić je za sutra najavio hitnu sednicu Vlade i pomoć ugroženim područjima.

Premijer je građanima poručio da neće da daje lažna obećanja, ali da će vlada pomoći koliko može.

Neću da vam dajem lažna obećanja, ali pomoći ćemo koliko možemo. Nama ostaje da brzo rešavamo problem i da vidimo da svaka kuća bude zadovoljna. Da koliko od sutra krenu opštinske komisije zajedno sa vladinim komisijama i da nadoknađuju štetu„, rekao je Vučić.

Navodeći da je kroz poplave prošao i pre dve godine, Vučić je rekao da je preksinoć nadležne pitao da li je sve u redu i da su mu oni poručili da jeste.

Kroz ovo sam prošao i pre dve godine. Ne možete da uradite sve. Najradije bi sad direktore… ne znam šta uradio sa njima. Pitam ih preksinoć da li je sve u redu.. i sve je u redu, koga god da pitam, zato što ne mogu da predvide da će Čemernica da ide metar i trideset više„, rekao je Vučić.

Reka Čemernica se izlila iz korita jutro i poplavila oko 500 domaćinstava u Konjevicima i Preljinskoj Baluzi, a do sad je evakuisano 420 ljudi.

Vučić je rekao da će se ustanoviti gde je bilo propusta sa desne strane reke Čemernice, ali je dodao da sa leve strane „baš ništa nisu mogli da urade“.

„Sad se postavlja pitanje možemo li da pomognemo i da to nadoknadimo. I ja vam kazem pomoći ćemo, nadoknadićemo“, poručio je Vučić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh