• Novosti online

  Вучић данас са немачким посланицима

  Председник Србије Александар Вучић, који борави у дводневној посети Берлину на позив немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Француске Емануела Макрона, који су организовали састанак о Западном Балкану, састаће се данас са посланицима немачког Бундестага.

  Председник Србије ће се најпре састати са Гинтером Крихбаумом, председником Одбора за европске послове у немачком Бундестагу, а потом и Јоханом Вадепулом.

  Вучић ће наставити разговоре о стању на Западном Балкану, посебно са освртом на Косову и Метохију, са представницима немачког Бундестага.

  Председник Србије учествовао је у понедељак на састанку о Западном Балкану, на којем су највиши представници региона разговарали о отвореним проблемима и актуелној ситуацији, посебно о засталом дијалогу Београда и Приштине.

  Најавио је, након састанка, да ће новисастанак о обнављању дијалога бити одржан у Паризу 1. или 2. јула, пред састанак у Познању у оквиру Берлинског процеса, преноси Танјуг.

  „До тада, надам се да ће овај импулс одговорности који су дали Мекрел и Макрон, уз пристуство Могерини, значити неку врсту стабилизације прилика бар за та два месеца, док не покушамо да проднађемо неко решење за наставак дијалога”, рекао је Вучић новинарима након разговора у Берлину.

  Вучић рекао је да је у Берлину одржана серија тешких састанака.

  Захвалио је немачкој канцеларки Ангели Меркел и француском председнику Емануелу Макрону на њиховом ангажману, рекавши да су они били веома рационални, разумни и озбиљни и одговорно се понашали.

  „Покушавали су да пронађу решење за наставак дијалога, да утичу на стабилизацију прилика на Балкану”, рекао је Вучић и додао да Србија није имала ниједан услов, осим да таксе које је Приштина увела буду повучене.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com