Gradovi

Vučić danas sa Stoltenbergom

BEOGRAD/BRISEL – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će se sastati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Iz sedišta NATO je juče saopšteno da će se Vučić sastati i sa predstavnicima Severnoatlantskog saveta.

Uoči sastanka Vučića i Stoltenberga iz NATO poručuju da u potpunosti poštuju politiku neutralnosti Srbije.

„U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu suverenih zemalja da same donose odluke“, poručio je zvaničnik NATO u izjavi za Tanjug i istakao da očekuje da će osnovna tema razgovora dvojice zvaničnika biti saradnja Srbije i Alijanse.

„NATO i Srbija dele iste bezbednosne izazove i vrednosti. Mi pozdravljamo produbljivanje kako političkog dijaloga, tako i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima koja su od zajedničkog interesa“, istakao je taj zvaničnik NATO.

Prema istim izvoru, Severnoatlantska alijansa naglašava da pozdravlja i napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine, kome posreduje EU.

„NATO će nastaviti da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu“, zaključio je NATO zvaničnik za Tanjug.

Iz Alijanse takođe podsećaju da je generalni sekretar NATO posetio Beograd u novembru 2015. godine, kada se sastao sa premijerom Vučićem.

Dodaje se da je Srbija u januaru 2015. godine usaglasila Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) sa NATO, što je dovelo dubljeg dijaloga i praktične saradnje, prvenstveno u oblasti reforme odbrane.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh