• Gradovi

  Vučić u Italiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u poseti Italiji, a glavna tema razgovora biće bilateralni, posebno ekonomski odnosi, situacija u regionu i proces evropske integracije Srbije.

  Vučić će se, prema najavi iz njegovog kabineta, sastati sa predsednikom Italije Serdjom Matarelom i premijerom Paolom Djentilonijem.

  U intervjuu italijanskoj agenciji Ansa uoči posete, Vučić je ocenio da Italija može odigrati važnu ulogu na Balkanu i založio se za dalje jačanje veoma bliskih odnosa Srbije i Italije.

  „Italija veoma dobro razume odnose na Balkanu, odlično shvata odnose Srba i Albanaca, Srba i Hrvata, odnose svih naroda u regionu“, rekao je Vučić.

  U intervjuu objavljenom nekoliko dana uoči njegove posete, Vučić je kazao da će od italijanskih zvaničnika tražiti savete vezano za privlačenje stranih investicija i bolje motivisanje gradjana Srbije za projekat evropskih integracija.

  „Veoma poštujem predsednika Serdja Matarelu i premijera Paola Djentilonija. Želim da čujem šta misle o načinima za unapredjenje klime za ulaganja u Srbiji i kako da bolje motivišemo naše gradjane u vezi sa evropskim putem Srbije“, rekao je Vučić.

  Predsednik Italije Serdjo Matarela posetio je Srbiju maja 2015, a u septembru te godine Italiju je posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

  Vučić je u decembru 2016, u svojstvu premijera posetio italijansku regiju Veneto.

  Italija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije. Ukupan obim robne razmene u 2016. godini je iznosio 3,7 milijardi evra, pri čemu je izvoz iznosio 1,9 milijardi, a uvoz 1,8 milijardi evra, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com