• Novosti online

  Vučić: Djilas se krije iza bojkota da ne bi priznao da je izgubio izbore

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da se predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas krije iza bojkota izbora kako bi zbog toga što „zna koliko su mu male mogućnosti“, i da ne bi priznao izborni poraz.

  „Ja im kažem, radite sa biračkim spiskovima šta hoćete, za finansiranje političkih kampanja donesite pravilo koje hoćete, evo kažite šta hoćete da uradite sa RTS-om, sve ćete da dobijete“, rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Pink.

  On je istakao da „ko želi da ide na izbore, izbori su redovni, neka izadje“, a ko ne želi to nije zakonska obaveza.

  „Razumljivo zašto su se Srbi u Hrvatskoj pobunili“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, posle reakcija hrvatskih zvaničnika na najnovije napade na Srbe u Hrvatskoj, „razumljivo“ zašto su se Srbi pobunili protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih i da ne može odgovor na sve biti „velikosrpska agresija“.

  „To su strašne stvari i neverovatne, da u 21. veku ne postoji bolji odgovor na sve to od ‘velikosrpske agresije’ (…) Mi ćemo učiniti sve da pomognemo našem narodu ali sada je razumljivo zašto se najveći deo njih pobunio protiv takvog režima još pre 30 godina i sada je jasno zašto se mnogi od tih ljudi sada nalaze u Srbiji i zašto su započeli novi život“, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije je naveo da je „fasciniran potrebom hrvatskih zvaničnika da ponavljaju floskule o velikosrpskoj agresiji“.

  „Kada bismo govorili o medjusobnim žrtvama, to je neuporedivo. Posebno tokom Prvog i Drugog svetskog rata, a Drugog svetskog rata naročito“, rekao je Vučić.

  Vučić je rekao i da želi da gleda u budućnost i da Srbija i Hrvatska imaju bolje odnose.

  U sredu je došlo do više napada na Srbe koji su u kafićima gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com