Politika

Vučić: Dobili smo 56%, toliko o krađi

vučić,snsFoto: Tanjug/Tanja Valič

„Svi su se udružili a ponovo nigde nas nisu pobedili“ rekao je Vučić, misleći na opozicione stranke čiji su lideri pozivali građane da zbog navodnih krađa na izborima sada glasaju za koaliciju DSS-Dveri, koja je bila na ivici cenzusa.

Prema rezultatima koje ima SNS, a sa 13 biračkim mesta, naprednjaci su osvojili 56 odsto glasova ukupno, a negde su rezultati impozantni – 75,1 odsto na biračkom mestu u Vranju, ili veoma visoki 65 odsto na nekim biračkim mestima u Nišu, ili 52 odsto na beogradskoj Paliluli.

„Na izbornim mestima na kojima su ponovljeni izbori imali smo (24. aprila) nepunih 46 odsto glasova, a kako sada stvari stoje, prema rezultatima na 13 od 15 biračkih mesta, imamo skoro dvadeset odsto više. Toliko o krađi“, rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS.

Kako je rekao, narod Srbije je pokazao da „ne može da se pobedi lažima i pretnjama“.

Vučić je rekao da su stranke opozicije, koje su se ujedinile, dobile „mizeran broj glasova“, izuzimajući DSS- Dveri, čija je lista ovog puta prešla cenzus, dok su značajno manji broj glasova ovog puta dobili i SPS i radikali.

Izborna tišina je bezbeze

On je dodao da je izborna tišina „bezvezno pravilo“. „U vreme socijalnih mreža niko ne poštuje izbornu tišinu“, rekao je Vučić.

„Nigde, ni na jednom mestu u Srbiji nas nisu pobedili“, zaključio je zadovoljno lider SNS.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Alekandar Vučić izjavio je večeras da je koalicija Dveri i Demokratske stranke Srbije prešla cenzus.

„Nesumnjivo večeras su dobili ovih 13 mesta, zato što su se svi ujedinili zajedno i to nije sporno. Sad su tu oko 5,01“, kazao je Vučić.

On je rekao da su neke izborne liste „na silu ugurane“ u Skupštinu.

„Neki su ugurani na silu, neću da govorim na čiju, znaju dobro sve gradjani Srbije. Dve liste su vam prošle za ukupno 500 glasova i najoštećeniji smo mi. Ono što je važno je da je narod pokazao gde je legitimitet. To je ono što ne možete da pobedite“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u štabu SNS-a.

PRAVI SE PROGRAM NOVE VLADE

Predsednik tehničke vlade Vučić izjavio je večeras da trenutno radi na pripremi programa buduće vlade, koji će imati „najmanje stotinak stranica“, a da će se potom baviti sastavom vlade i potencijalnim partnerima.

„Jedino je izvesno da sa onima koji su bezobzirno lagali ne želim ništa da imam. Oni koji su bili bezobzirni i koji su lagali za rezultate i za Sretana Branković i znali su da lažu, možda je neko bio naivan pa im poverovao, ali oni su znali da lažu..Sa tim ljudima, koji su pokazali da nemaju poštovanja prema državi, sa njima ne želim ništa da imam“, rekao je večeras Vučić novinarima.

Oni su, ukazao je, zbog partijskih razloga bili spremni da sruše krhku demokratiju u zemlji…

„Ne postoji to na šta nisu bili spremni“, primetio je.


Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh