Gradovi

Vučić: Dobili smo uveravanja da SAD nisu znale da su u kampu srpski državljani

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao više razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skatom o nastradalim srpskim građanima u Libiji.

Srbija je, kako premijer kaže za RTS, dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan.

„Mi smo više put uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili naši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici“, rekao je Vučić u Londonu.

Kako je rekao, sve što se sazna dobro je da se sazna, ali navodi da mu je teško da učestvuje „u raznim sumanutim teorijama, bolesnim teorijama zavere“.

„Posebno zato što vidite da ti ljudi koji u tome učestvuju, da im nije ni žao ni krivo ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo“, istakao je Vučić.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh