• Nacionalne Novosti

  Vučić: Država pojačava mere protiv nasilnika, povećane kazne

   

  Izmene Krivičnog zakonika, uvođenje novih krivičnih dela, te povećanje minimimalne i maksimalne kazne deo su mera u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu, izjavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić.

  Srbija iskreno i svim srcem uz francuski narod

  Vučić je poručio da je Srbija svim srcem uz francuski narod posle zločinačkog napada u Nici i da je spremna da pomogne koliko može kao mala zemlja. „Želim da izrazim saučešće francuskom narodu, francuskom predsedniku, francuskom premijeru, svima koji su pogođeni užasnom tragedijom, porodicama i prijateljima ubijenih u zločinačkom napadu“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. Vučić je rekao da će posledice na celu Evropu i u političkom i u ekonomskom smislu možda biti ozbiljnije i teže nego što je 11. septembar ostavio na SAD. On je rekao da zna da je Srbija mala zemlja i da ne možemo mnogo da pomogne, ali da smo iskreno i svim srcem uz francuski narod, uvereni da će težak napad i udarac uspeti da izdrže kao i mnoge do sada. „Ako možemo kao mala zemlja da pomognemo uvek smo na to spremni“, istakao je Vučić.

  BEOGRAD – Izmene Krivičnog zakonika, uvođenje novih krivičnih dela, te povećanje minimimalne i maksimalne kazne deo su mera u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu, izjavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić.

  Vučić je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predstavnicima resornih ministarstava i nadležnih institucija, rekao da će zakonom biti sankcionisan i pokušaj izvršenja određenih krivičnih dela i obaveza kažnjavanja, kako se ne bi dešavalo da postoje uslovne osude, već da počinioci moraju da dobiju kazne zakona.

  Biće povećane minimalne kazne, ali i maksimalne, pre svega za tri krivična dela – obljuba nad detetom, obljuba nad nemoćnim licem i silovanja kao krivičnog dela.

  Premijer je najavio i uvođenje novih krivičnih dela – seksualno uznemiravanje i seksualno proganjanje.

  Takođe, biće formirani specijalizovane policijske grupe, kao i još jedna mera bezbednosti potencijalnih žrtava nasilja – psihosocijalni tretman nasilnika i praćenje njegovog ponašanja.

  Vučić je najavio dva nova zakona – rekao da je praksa sudova u Srbiji različita i da pravda nije ista svuda za sve.

  Premijer je ukazao da je sudska praksa različita i da pravda nije ista svuda za sve.

  „Sve mere koje planiramo imaju za cilj da spasu živote“, rekao je premijer i naglasio da je na sastanku bilo reči o porodičnom i vršnjačkom nasilju i huliganizmu, kao i svim drugim oblicima nasilja sa kojima država ima nameru da se žestoko obračuna u narednom periodu.

   

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com