• Gradovi

  Vučić: Gašić i Stefanović me svakih 15 minuta izveštavaju o potrazi za novinarom

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su svi resursi na raspolaganju policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) u pronalaženju novinara Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak noćas prijavljen u Beloj Crkvi.

  On je posle otvaranja fabrike za proizvodnju kablova „Kromberg i Šubert“ u Kruševcu kazao da ga „svakih 15 minuta“ o rezultatima potrage za nestalim novinarom izveštavaju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić.

  „Nadam se da će uspeti da reše taj slučaj, više podataka ne mogu da iznosim u javnost“, kazao je Vučić.

  MUP Srbije saopštio je ranije danas da je angažovao više organizacionih jedinica koje tragaju za nestalim novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, kao i da se obavlja pretraga šireg terena gde je pronadjeno vozilo koje je on koristio.

  Kako se navodi u saopštenju, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

  Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

   

  U narednim danima izneću informacije o Oliveru Ivanoviću

   

  Predsednik Srbije izjavio je danas i da će u narednim danima izneti informacije u vezi sa ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića i nekim drugim stvarima.

  „Neću danas da govorim o tome, ali narednih dana ću se obratitii narodu i reći i povezati sa drugim slučajevima. Vezanim i za Olivera Ivanovića i za neke druge stvari. Pa će se možda ljudi iznenaditi odredjenim informacijama koje saznaju“, kazao je Vučić.

  Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da „Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije, kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u UN bio doživljen kao olakšanje“, Vučić je kazao da „ne misli da je slučajno što neki političari sada optužuju svoju zemlju i gledaju da sruše poziciju Srbije pred Briselske razgovore“ s Prištinom. „Neko ko je radio jednom protiv svoje zemlje, uvek će raditi protiv svoje zemlje. Neko ko je sa najvećim zadovoljstvom stavio pečat i zalepio koverat kosovske nezavisnosti, što bi prestao da se bori za to isto, kada je to već jednom učinio“, izjavio je Vučić.

  On je dodao da će biti velikih pritisaka spolja i iznutra da se oslabi pozicija Srbije, kako se ne bi došlo do rešenja pitanja Kosova i Metohije, a da sa druge strane nijedno rešenje neće biti dobro čak i ako se do njega dodje.

  „Kako god okrenete, pozicija nam nije laka, ali mi nemamo izbora sem da se borimo za Srbiju. A ti čiji je izbor da iz Njujorka pozivaju nekoga, nemam šta posebno da kažem, mislim da oni najviše govore o sebi“, dodao je predsednik Srbije.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com