Gradovi

Vučić: Gospodo u Hagu, naučite da poštujete Srbiju

BEOGRAD – Život gospodina Zdravka Tolimira daleko je važniji od svih zahteva Haškog tribunala i to je ključno pitanje, a ne da li je neko vršio uticaj na svedoke, rekao je danas premijer Aleksnadra Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Neko mora da nam pruži odgovor na pitanje zašto je čovek umro u pritvoru, naveo je Vučić i dodao da je njegov odgovor Hagu na jučerašnji odnos prema našem predstavniku na suđenju:

„Gospodo, gospodine Ori, i svi u Haškom tribunalu, naučite da postujete Republikeu Srbiju, a onda ćemo da nastavimo razgovore u skladu sa zakonima Srbije“.

Primetivši da je neshvatljivo da do danas Vlada Srbije nije dobila odgovor na zahtev da se Tolimir pusti na lečenje, a da je u međuvremenu umro, Vučić je poručio da niko neće ponižavati Srbiju, opa ni Haški tribunal.

Kako je rekao, u slučaju troje radikala koje potražuje Tribunal, radi se o „malim“ delima, za koje su predviđene kazne od nekoiko meseci, jer to nisu ratni zločini, a, s druge strane, onako nepoštovanje prema Srbiji koje je iskazano juče, to je neshvatljivo i nedopustivo.

Obaveze do 2. ili 3. marta, da bi izbori bili raspisani na vreme

Vučić je izjavio i da sve obaveze moraju biti završene do 2. ili 3. marta da bi izbori bili raspisani na vreme.

„Sve obaveze ćemo morati da završimo najkasnije do 2. ili 3. marta, jer je predsednik na putu u poseti Ruskoj Federaciji od 5. ili 6. marta, da ne bismo kasnili sa raspisivanjem izbora. Znači sve pre toga, do 2. ili 3. marta, moramo da završimo. To su rokovi za sve“, rekao je Vučić novinarima, upitan kad će biti donet Zakon o javnim preduzećima.

Rekao je da očekuje mnogo od tog zakona, odnosno da se konačno uvede red u javna preduzeća.

„Ja još nisam sasvim zadovoljan“, poručio je.

Nacionalne penzije samo onima koji zaslužuju

Premijer Srbije izjavio je da nacionalne penzije ostaju, a da će ubuduće postojati mogućnost da se ona dodeljuje samo u slučajevima kad postoji apsolutna saglasnost i sigurnost da je neko zaslužuje.

Vučić je rekao da će amandmanima biti popravljen Zakon o kulturi, tako da nacionalne penzije ostanu.

Govoreći o zloupotrebama kojih je ranije bilo, posebno političkih, i kad su nacionalne penzije dobijali neki koji ih nisu zasluživali, Vučić je rekao da će ubuduće princip biti da ih dobiju samo oni koji su zadužili zemlju.

„A ne da političari, kad su na vlasti, donose odluke da neko treba da dobije penziju jer će da pomogne u kampanji ili da napravi neku svoju mrežu, kao što su to ranije radili, već da to treba da bude redak slučaj i da cela nacija u svakom trenutku može da bude saglasna sa takvom odlukom“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je to normalan, razuman i raconalan pristup.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh