• BG

  Вучић и Борисов о сарадњи, региону, енергетским пројектима

  Председник Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

  Вучић је изразио задовољство што две земље интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке. Он је истакао да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.

  Вучић је рекао и да ће наша земља наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, а с премијером Борисовом посебно је разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање две земље.

  Свог саговорника је обавестио о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, те најавио да ће последња деоница аутопута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.

  Двојица саговорника разговарала су и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода „Балкански ток”, који, по предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања, наведено је у саопштену службе за сарадњу с медијима председника, преноси Танјуг.

  Вучић: Коридор 10 мења слику Србије

  Председник Александар Вучић је уочи отварања целог јужног крака Коридора 10 у Србији, најављеног за предстојећи викенд, на свом инстаграм налогу „будућностсрбијеав” објавио кратак видео снимак којим је подсетио како су текли радови на тој деоници ауто-пута.

  „Ово мења слику Србије. Да се људи поносе, да виде колико је Србија напредовала, колико може да иде брже, другачије и успешније”, навео је председник.

  У снимку су приказане различите фазе у изградњи више деоница Коридора 10, како је то изгледало пре, а како сада изгледа када је све спремно за отварање ауто-пута.

  Приказано је како су радници савладали косину у Грделичкој клисури, као и мост Врла у Владичином Хану, један од највећих градитељских подухвата на Коридору 10.

  Председник Вучић је раније најавио да ће у суботу или недељу бити отворена последња деоница ауто-пута на јужном краку Коридору 10, кроз Грделичку клисуру.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com