• Gradovi

  Vučić i Grabar Kitarović na svečanoj skupštini SNV u Zagrebu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanoj skupštini Srpskog narodnog veća (SNV) u Zagrebu da želi da se izbrišu „granice i barijere“ medju Hrvatima i Srbima.

  Predsednik SNV-a Milorad Pupovac na otvaranju svečane skupštine u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ rekao je da „odnosi Srba i Hrvata, Hrvatske i Srbije ne smeju biti zarobljenici, a posebno ne taoci prošlosti“.

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što učesnike skupštine SNV-a može da pozdravi kao njihova predsednica i izrazila uverenje da Srbi i Hrvati mogu da saradjuju bez obzira na to što o prošlosti ne mogu o svemu da se slože.

  Vučić je rekao da su Hrvatska i Srbija prošle težak put u poslednje tri decenije, ali da je njegov cilj da se izbrišu „granice i barijere“ medju narodima.

  On je rekao da treba stremiti istom cilju Evropskoj uniji, ali i miru i stabilnosti koje treba postići.

  Vučić je ponovo zahvalio predsednici Hrvatske što je, kako je naveo, imala hrabrosti da ga pozove i dodao da će uskoro uslediti poziv i da ona poseti Srbiju.

  Predsednik Srbije rekao je da očekuje da će se prilikom njene posete Beogradu, što očekuje za nekoliko meseci, videti bolji položaj Hrvata u Srbiji kao rezultat saradnje dvoje predsednika.

  „Živelo prijateljstvo Srbije i Hrvatske, živeo srpski narod i želim da me u još boljem raspoloženju dočekate drugi put!“, rekao je Vučić na kraju govora.

  Grabar Kitarović je rekla je da su bolji odnosi u interesu i Srbije i Hrvatske.

  Ona je ocenila da je članstvo Srbije u EU u interesu Hrvatske i dodala da veruje da dve države medjusobno mogu da reše otvorena pitanja bez medjunarodnog upliva.

  Puzpovac je u govoru u punoj dvorani rekao da su Vučić i Grabar Kitarović, zbog onoga što su učinili tokom proteklih dana, zaslužili zahvalnost i podršku u onome što čine i čemu streme.

  Učešćem u skupštini SNV Vučić završava dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje razgovarao s najvišim hrvatskim zaničnicima i danas posetio Vrginmost.

  Skupštini SNV prisustvovali su i hrvatski ministar pravosudja Dražen Bošnjaković, kao i ministarke gradjevinarstava i evropske integracije, Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović koje su pratile Vučića u poseti, zatim i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com