• Gradovi

  Vučić i Mogerini razgovarali o ubrzanju puta Srbije ka EU

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Dubrovniku sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o koracima koje Srbija treba da preduzme kako bi ubrzala svoj put ka Evropskoj uniji.

  Vučić je rekao da je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti i da će učiniti sve da na ravnopravnim osnovama razgovara sa svima na Balkanu, uz poštovanje medjusobnih razlika, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

  Srpski predsednik je kazao da je njegova ideja o uspostavljanju jedinstvenog tržišta na Zapadnom Balkanu ili regionalne ekonomske zone samo način da zemlje regiona ubrzaju svoj ekonomski rast, navodi se u saopštenju.

  „Srbija nije, niti će ikada bilo koga primoravati da u tom projektu učestvuje“, naveo je Vučić.

  Mogerini je rekla da ljudi u regionu Zapadnog Balkana moraju da očuvaju stabilnost, ali da moraju više da razgovaraju i rešavaju konkretne probleme, dodaje se u saopštenju.

  Vučić danas u Dubrovniku predstavlja Srbiju na sastanku regionalne inicijative Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), gde je imao bilateralne sastanke i s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i bugarskim premijerom Bojkom Borisovom.

  Članice SEECP su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska. Kosovo učestvuje pod oznakom SEECP učesnik (participant).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com