• Novosti online

  Vučić i Skandinavci sadili breze u Beogradu

  skandinavci vučićFoto: Tanjug, Dragan Kujundžić

  Šef srpske države i nordijske diplomate zasadili su breze u rezidenciji finskog ambasadora u Beogradu u okviru programa obeležavanja prvog veka nezavisnosti Finske.

  Ambasador Finske Perti Ikonen ukazao je da je čitava godina bila godina radosti za Fince povodom proslave 100. godišnice nezavisnosti.

  Najveći projekat, kako je ukazao, bila je sadnja 100 stabala širom Srbije, a vrhunac te akcije je sadnja breze uz prisustvo predsednika Srbije.

  Odnosi Srbije i Finske, iako su zemlje udaljene jedna od druge, veoma su dobri, a zvanični Helsinki podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, izjavio je ambasador Finske, Tanjugu uoči današnje sadnje.

  „Iako smo veoma udaljeni, mi se nalazimo na krajnjem severu, a vi na jugu, naši odnosi su veoma dobri. Finska podržava put Srbije ka EU“, rekao je ambasador Finske.

  Rekao je da vidi da su odnosi sve tešnji, kao i da Finska želi sa Srbijom da podeli svoja iskustva koja je stekla, ne samo u EU, već i iz drugih oblasti po kojima je te zemlja poznata, kao što su vladavina prava, efikasna administracija, IT.

  Ikonen je ocenio da bi ekonomski odnosi mogli biti još bolji.

  „Imamo par finskih investicija u Srbiji, a moglo bi ih biti više. Imali smo i prvu investiciju iz Srbije u Finskoj. Prošlog leta je I&F McCann Grupa kupila jednu marketinšku agenciju. Sve više se događa među nama“, rekao je ambasador Finske.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com