Gradovi

Vučić i Sobotka o jačanju ekonomske saradnje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je da danas u Rigi sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

RIGA – Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je da danas u Rigi sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

Dvojica sagovornika razgovarala su o projektu revitalizacije rudnika „Štavalj“ i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad.

Vučić je istakao da Srbija želi da koristi iskustva Češke u ekonomskim reformama i da je i sama u poslednje dve godine uspela da sredi ekonomsku situaciju i napreduje na „Duing biznis“ listi.

Sobotka istakao je da su odnosi dve zemlje odlični i da idu u dobrom pravcu.

On je pozvao premijera Vučića da poseti Češku što je Vučić i prihvatio i predložio sastanak biznis zajednice dve zemlje.

„Obe naše zemlje idu u pravcu privrednog rasta i to nam je dobra prilika da jačamo ekonomsku saradnju. Češka je koristila evropske fondove i to nam je pomoglo da stabilizujemo ekonomsku situaciju“, istakao je Sobotka.

Vučić i Sobotka razgovarali su o saradnji u oblasti kulture, turizma, zajedničkog nastupa po pitanju regiona Zapadnog Balkana, kao i o osnivanju Zapadno-balkanskog fonda.

Premijer Sobotka ponudio je iskustva Češke u pregovorima sa EU i istakao da se on lično zalaže za što skoriji prijem Srbije u Evropsku uniju.

Vučić je juče u glavnom gradu Letonije učestvovao na Petom samitu Kine i 16 zemalja Centralne i istočne Evrope.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC, BOHUSLAV SOBOTKA

Slide

ALEKSANDAR VUCIC, BOHUSLAV SOBOTKA

ALEKSANDAR VUCIC, BOHUSLAV SOBOTKA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh